NB I

Gyenge meccsen vesztette el a Debrecen hibátlan mérlegét Siófokon

Nem sok helyzetet hozott a Siófok-Debrecen mérkőzés az Otp Bank Liga nyolcadik fordulójában, így gól sem született a találkozón. A DVSC tehát elhullajtotta első pontjait a bajnokságban.

Az első percek - úgy az első 25 - nem hoztak sok izgalmat a találkozón, mindkét csapat inkább a védelme megszervezésére koncentrált, mint a gólszerzésre. A Siófok részéről Haraszti volt aktív a jobb szélen, de helyzeteket ő sem tudott kialakítani, a debreceniek pedig leginkább átlövésekkel próbálkoztak, de azok messze elkerülték Milinte kapuját.

Szakály Péter küzd a labdáért a Debrecen és a Siófok bajnoki mérkőzésén 2010-ben

A 26. percben alakult ki az első lehetőség, amikor Korhut harcolt ki magának lövőhelyzetet a bal oldalon, de pontosan eltalálta Novakovicsot. A folytatásban sem változott sokat a játék, talán Yannick lapos beadását említhetjük nagyobb eseményként, amiről Szakály nem sokkal maradt le.

A második félidő nagy részét is a pontatlanságok és a lendület hiánya jellemezték, változást a 64. perc hozott, amikor Simac megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba került a Debrecen. Ezt követően több terület adódott a hazaiak előtt, de a vendégek is több kontrát tudtak vezetni.

A Siófokból Haraszti előtt volt nagy lehetőség, de a kapu elől valahova a nézőtérre lőtt, majd Rebryk sem volt pontos, amikor egy kipattanóból próbálkozhatott. A legközelebb azonban Yannick járt a gólszerzéshez, de jó bal alsóra tartó lövését Milinte szépen fogta meg.

Gól így nem született a találkozón, a Debrecen tehát nem tudta megtartani hibátlan mérlegét.

OTP Bank Liga, 8. forduló
BFC Siófok - DVSC-TEVA 0-0
Siófok, 1000 néző, v.: Vad II.
sárga lap: Rebrik (82.), illetve Varga J. (20.), Simac (57., 64.), Rezes (84.)
piros lap: Simac (64.)
BFC Siófok: Milinte - Kiss Zs., Fehér Zs., Nyári, Fejes (Mogyorósi, a szünetben) - Lattenstein (Rebrik, 60.), Kecskés, Tusori, Melczer - Haraszti (Szabó J., 78.), Sowunmi
DVSC-TEVA: Novakovic - Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut - Bódi (Mijadinoski, 67.), Varga J., Szakály P. (Bouadla, 82.), Ramos, Yannick (Rezes, 80.) - Coulibaly