Bundesliga

A Leverkusen gyors kapott gól után fölényesen nyert

A Bayer Leverkusen 4-1-re legyőzte az Augsburgot a Bundesliga ötödik fordulójának nyitómérkőzésén. A találkozó első gólját gyorsan megszerezte az újonc, de még gyorsabban válaszoltak a Gyógyszergyáriak, akik végül könnyedén nyerték a találkozót.

Jobban kezdte a mérkőzést a hazai pályán játszó Augsburg, amely az ötödik percben Hoszogai révén meg is szerezte a vezetést. A japán játékos egy bal oldalról érkező beadásra érkezett remekül, és közelről lőtt a Leverkusen hálójába. (1-0)

A középkezdés után azonban azonnal egyenlítettek a vendégek: Kießling remek testcsellel került előnybe a középpályán, jól indította Samet, aki nem hibázott ziccerben Jentzsch-sel szemben. (1-1)

Stefan Kießling ünnepli gólját a Bayer Leverkusenben az Augsburg elleni Bundesliga-mérkőzésen 2011 szeptemberében

Egy darabig még kiegyenlített volt a találkozó, de a 23. percben Kießling már a vezetést szerezte meg csapatának (1-2), amely ezt követően az irányítást is átvette. Különösen Michael Ballack volt aktív az első félidő hajrájában, de gólt nem tudott szerezni.

A szünet után is egyértelmű fölényben voltak a Gyógyszergyáriak, de újabb gólt csak a 72. percben lőttek, újfent Sam volt eredményes. (1-3)

Kicsivel később Derdiyok már fölényessé tette a vendégek győzelmét, miután Renato Augusto passzát követően ziccerből előbb Jentzsch-be lőtt, de a kipattanót már a léc alá vágta. (1-4)

Az utolsó percekben az Augsburgnak volt még néhány lehetősége, de újabb gól már nem született, a tavalyi ezüstérmes könnyedén legyőzte az újoncot.

Bundesliga
5. forduló
FC Augsburg-Bayer Leverkusen 1-4 (1-2)
gólszerzők: Hoszogai (5.), illetve Sam (6., 72.), Kießling (23.), Derdiyok (80.)