Szabadidősport

Szeptember 10-én rajtol a nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futás

Egy különleges, éjszakai futással búcsúztatja a nyarat szeptember 10-én az EDF, immáron második alkalommal. A mezőny a Széchenyi István térről (volt Roosevelt tér) indul a hagyományos tűzijáték után és olyan látványosságokban gyönyörködhetnek a résztvevők az útvonalon, mint az autóktól mentes, tiszta levegőjű Alagút, a kivilágított Budai Vár, a Lánchíd és a Szabadság híd.

Tavaly 4100 futó köszönt el a nyártól a fényárban úszó fővárosban. Ezen az eseményen mindenki bátran kipróbálhatja milyen egy kicsit másképp, a kivilágított budapesti utcákon sportolni.

Az EDF a versenysportok támogatása mellett kiemelten fontosnak tartja a tömegsportok támogatását is, ezért a mozgás és a sport örömét szeretné mindenki számára elérhetővé tenni. A 16. Nyárbúcsúztató EDF Éjszakai futás az EDF DÉMÁSZ London Ötpróba 2012 rendezvénysorozat része is egyben, így a futáson résztvevők az Ötpróba sorozat további állomásain gyűjtött pontjaikkal szerencsés esetben akár a 2012-es londoni ötkarikás játékokon is szurkolhatnak.

Az éjszakai futás során elsősorban nem a teljesítmény dominál, hanem az, hogy minél többen ember mozogjon kiváló feltételek mellett. Ezek a feltételek mind adottak lesznek szeptember 10-én. A sok sportrajongó mellett az 5,6 km-es távot teljesíti az EDF DÉMÁSZ olimpiai és világbajnok kenusa, Vajda Attila és a világbajnok evezős Varga Tamás is.

A szervezők minden résztvevőt és érdeklődőt várnak.

16. EDF Éjszakai Futás
Időpont: 2011. szeptember 10.
Rajt: 21:00
Táv: 5,6 km
 
Útvonal:
Széchenyi István tér - Lánchíd - Clark Ádám tér - Alagút - Alagút utca - Attila út - Mikó utca - Tábor utca - Palota
út - Dózsa György tér - Attila út - Szarvas tér - Ybl Miklós tér - Lánchíd utca - Lánchíd - Széchenyi tér - Pesti alsó
rakpart - FORDÍTÓ (a Parlament előtt) - Garibaldi utcai felhajtó északi ága - Széchenyi rakpart - Széchenyi tér
 
A szervezők a forgalomtól elzárt útvonallal gondoskodnak a résztvevők biztonságáról.
 
Bővebb információ és nevezés: http://www.futanet.hu/cikk/16-edf-ejszakai-futas