Brazil foci

Pelé nyomában az ezredik meccsét játszó gólerős kapus

  • VNA

Ezredik meccsét játszotta az FC Sao Paolo színeiben a brazil foci kultikus kapusa, Rogerio Ceni - csapata 2-1-es sikerrel ünnepelte a gólerős hálóőrt.

Rogerio Ceni, a Sao Paulo brazil kapusa ünnepli 1000. fellépését klubjában
A brazil labdarúgó bajnokság szerdai napján az FC Sao Paolo 2-1-re győzött az Atletico Mineiro ellen. A találkozó aligha mozgatna meg sok európai foci-kedvelőt, kivéve, ha tudjuk, hogy ez volt a kapus, Rogerio Ceni 1000. mérkőzése klubja színeiben. A találkozót a csapat szurkolói is kiemelten kezelték, mindezt mutatja az idei szezonban rekordnak számító 60.514 fős nézőközönség is. A hazai drukkerek azonban hiába vártak egy újabb Ceni-gólra. A 103 góljával (!) a világ legveszélyesebb hálóőrének számító 38 esztendős brazil kapus ezúttal nem talált be, de csapata enélkül is győzött.

A brazil foci történetében eddig két játékos tud Ceniénél is nagyobb klubhűséget felmutatni, korábban a Santosban szereplő Pelé (1116) és a Vasco de Gama játékosa Roberto Dinamite (1110) tudott egyazon klubnál ezernél is több mérkőzést lejátszani. Ceni annak idején a brazil csapat harmadik számú kapusaként világbajnoki címet is ünnepelhetett 2002-ben, jelenlegi klubját pedig 1993. június 25-e óta - ’97 óta kezdőként - szolgálja. Szerződése pillanatnyilag 2012 végéig szól, de a tervek között szerepel a megállapodás meghosszabbítása, így adott esetben még Pelé rekordját is utolérheti néhány év múlva.