Barcelona

Guardiola forradalmasította a futballt - Xavi

Xavi Hernández, a Barcelona középpályása szerint vezetőedzőjük taktikai újításaival forradalmi változtatásokat hajtott végre a futballban.

Xavi Hernández, a Barcelona középpályása szerint vezetőedzőjük taktikai újításaival forradalmi változtatásokat hajtott végre a futballban

Guardiola 2008 nyarán váltotta Frank Rijkaardot a Barca kispadján, azóta 12 serleget, közte három La Liga-aranyat és két Bajnokok Ligája-trófeát nyert vele a katalán gárda.

"Véleményem szerint ő a legjobb edző a világon. Forradalmasította a labdarúgást, minden olyan dolgot hozzáadott ehhez a klubhoz, amire szükségünk volt. Ez a csapat bármit képes elérni Pep irányítása alatt. Sohasem kérdőjelezzük meg a döntéseit, így például azt is tudomásul vettük, amikor Sergio (Sergio Busquets - a szerk.) padozott az Európai Szuperkupa-döntőn. Még Messi sem képes arra, hogy minden mérkőzést végigjátsszon" - mondta Xavi a katalán Sport című lapnak.

"Azok, akik érinthetetlennek hiszik magukat, nem jutnak messzire Pepnél. Nálunk mindenki egyenlő, és mindenkinek be kell bizonyítania újra meg újra, hogy érdemes a játékra."