Jaroszlavli tragédia

A magyar kormány hivatalos levélben fejezte ki részvétét

  • MTI

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára a magyar kormány, a NEFMI, valamint a magyar sporttársadalom nevében csütörtökön hivatalos levélben részvétét fejezte ki az orosz sport-, turizmus- és ifjúsági miniszternek a Lokomotiv Jaroszlavl jégkorongcsapatának szerdai légi szerencsétlensége miatt.

"A Lokomotiv jégkorong klub játékosait szállító repülőgéppel történt végzetes baleset nemcsak az orosz sport számára jelent pótolhatatlan és megrázó veszteséget, hanem a világ jégkorongsportja számára is, hiszen számos, a nemzetközi élmezőnyben kiemelkedően tehetséges és sikeres játékost mondhatott magáénak a patinás orosz klub" - írta levelében Czene Attila Vitalij Mutkónak.

"Miniszter úr, szeretném reményemet kifejezni, hogy az orosz sport, és különösen az orosz jégkorong, képes lesz felépülni a tragédia okozta veszteségből. Mélyen osztozunk gyászukban, és kérem, továbbítsa őszinte részvétemet az elhunytak hozzátartozóinak és orosz sportbarátainknak" - áll a levélben, melyet a NEFMI sportért felelős államtitkársága Alekszandr Tolkacs budapesti orosz nagykövet közreműködésével juttat el az orosz sportért is felelős miniszterhez.

A szerencsétlenséget a csapatból csak az orosz jégkorong-válogatott tagja, Alekszandr Galimov élte túl, az állapota azonban továbbra is életveszélyes.