Kézilabda

Mocsai szerint nagy volt a küzdelem, Zsiga Gyula a védekezést "fájlalja"

A Budapest Bank Liga 2. fordulós mérkőzésén a papírformának megfelelően könnyed győzelmet aratott az MKB Veszprém csapata hazai pályán a Ferencváros-PLER csapata ellen, de Mocsai Lajos szerint az eredmény (42-29) nem tükrözi hűen a pályán folyt nagy küzdelmet.

"Az eredmény nem tükrözi reálisan a komoly küzdelmet, a meccset nagy mennyiségű futómunka, sok test-test elleni küzdelem jellemezte. Az első félidőben a védőjáték jól működött, ez megalapozta a győzelmünket. A második félidőben folytatódott a nagy tempó, a játékrész első részben jól működött a védekezésünk ezután azonban a kapkodva, sikertelenül befejezett akcióinkból, az ellenfél néhány könnyű góllal fel tudott zárkózni. A mérkőzés megmutatta hol kell tovább javulnunk, a támadó játékban tovább kell építkeznünk, védekezésben a beálló játék elleni védekezést és a lövők elleni játékot kell még csiszolnunk. - mondta a mérkőzés után Mocsai Lajos.

Kollégája, Zsiga Gyula elsősorban csapata védekező munkájával volt elégedettlen."Sokkal megilletődöttebben kezdtük a játékot, mint ahogy vártam. A támadjátékunk az első félidőben kudarcot vallott. 10-12 percig tudtuk tartani a lépést neves ellenfelünkkel, de gyors kontratámadásokkal nagy különbésgű előnyt szereztek. A második félidőben sikerült stabilizálni az eredményt egy új támadási forma felállításásával, bár a védekezésünk és kapusteljesítményünk hasonlóan kudarcot vallott, mint az első félidőben."

Budapest Bank Liga
MKB Veszprém KC - FTC-PLER 42:29 (21:13) *
MKB Veszprém KC: Fazekas Nándor - Gulyás Péter 2, Marko Vujin 9 (2), Császár Gábor 7 (1), Renato Sulic 5, Mirsad Terzics 5, Iváncsik Gergő 4.
Csere: Mirko Alilovic (kapus), Uros Vilovski 3, Schuch Timuzsin, Ilyés Ferenc 1, Laluska Balázs 2, David Korazija 2, Carlos Perez 1, Iváncsik Tamás 1.
FTC-PLER: Kominek Jan - Bendó Csaba, Mazák Martin 3, Kocsi András 3, Bakos György 3, Lendvay Péter 5, Kis Gergely 7.
Csere: Székely Márton (kapus), Rév Mátyás 1 (1), Jakub Mikita, Pozsgai Balázs, Marczinkó Máté, Hajdu Gábor 1, Baláz Maros 2, Pálos Gábor 4.
Hétméteres: 3/3 ill. 1/2
Kiállítás: 16 perc ill. 10 perc
*A jegyzőkönyv és a nyilatkozatok az mkbveszprem.eu oldalon találhatóak.