EURO 2012

Lehet, el kell mennem a templomba, hogy levegyem az átkot a csapatról - Gavril Balint

A Moldova-Magyarország mérkőzést követően láthatóan igencsak letört és csalódott Gavril Balint moldáv kapitány a következőképpen értékelte csapata vereséget az újságíróknak.

"Újra az első 10 percben kaptunk gólt, nem értem, mintha meg lennénk átkozva. Ez a negyedik meccs, amelyen az első percekben gólt kapunk. Érthető, hogy a csapat morálja nagyon rossz, a finn meccs után is komoly feladat volt őket újra feltüzelnem. Nem mondhatom, hogy a fiúk nem akartak, ők küzdöttek, amit tudtak kiadtak magukból. Úgy tűnik ennyire vagyunk képesek. A vereségért mindazonáltal vállalom a felelősséget.

Gavril Balint
Emellett szeretném megköszönni a szurkolóknak, akik a nevemet skandálták, de nem érdemlem meg, különösen, hogy az elmúlt négy mérkőzésünket elvesztettük (Svédország-Moldova 2-1, Moldova-Svédország 1-4, Ciprus-Moldova 3-2, Finnország-Moldova 4-1 - a szerk. megjegyzése). Szégyellem magam emiatt, szerettem volna, ha többet hozzá tudtam volna tenni, mert ezek a szurkolók megérdemlik. Annak ellenére, hogy 4-1-re kaptunk ki a svédektől, majd legutóbb a finnektől, nagyon lelkesen biztatták a csapatot a magyarok ellen is. Azt mondom, hogy a szurkolókat tekintve az első helyen állunk a csoportban. A focit tekintve - sajnos mi mást is mondhatnék - nem, ez van, mit tehetünk.

Legyünk őszinték, a magyarok jobbak nálunk. Teljesen más focit mutattak, mint mi, nem véletlenül verték meg Svédországot is. Nehéz a magyarokat legyőzni, mi mégis megnehezítettük a helyzetüket, közel voltunk hozzá, hogy gólt szerezzünk ellenük. 5-6 helyzetünk is volt, de pechesek voltunk, egyiket se sikerült értékesíteni. Lehet, el kell mennem a templomba, hogy levegyem az átkot a csapatról.

Nem vagyok az a típus, aki feladja. Egyszerűen képtelen vagyok ilyesmire. Persze szerdán leülök a szövetség elnökével megbeszélni a dolgokat, akkor majd eldől, hogy a vezetők hogyan képzelik el a jövőt. Amennyiben a távozásomat akarják, hajlandó vagyok lemondani."