Ligakupa

Hengerelt a Paks és a Pápa, megint kikapott a Fradi és az Újpest - eredmények

Valamennyi találkozót lejátszották a Ligakupa 2. fordulójában, melyben nem kevesebb, mint 55 gól született. A gólszüretben élen járt a címvédő Paks és a Lombard-Pápa, előbbi 10-1-re győzte le a Szolnokot, utóbbi pedig 8-0-ra ütötte ki a Zalaegerszeget. Gólgazdag mérkőzést hozott a Kecskemét és az Újpest találkozója, de a Debrecen angyalföldi vendégjátékán is potyogtak a gólok. A bajnokság után a Ligakupában is legyőzte az Üllői úton a Fradit a Pécs, a Miskolcon 3400-an láthatták, amint kedvenceik 4-0-ra nyernek a Mezőkövesd ellen.

Érdekes eredményeket hozott a "harmadik számú" magyar sorozat második játéknapja. Az A-csoportban a még Prukner László nélküli Zalaegerszeg odahaza kapott egy "nyolcast" a Pápától, amelyben  - a zalaiakkal ellentétben -  több első csapathoz tartozó labdarúgó is szerepet kapott.

A B-csoportban a Ferencváros a Siófok után a Pécstől is kikapott: Nagy Tamás dirigálta zöld-fehér alakulat négy gólt "szedett be" hazai pályán, ráadásul Oláh és Alison Silva kiállítása miatt csak kilenc emberrel fejezték be a találkozót.

A bajnoki címvédő Andre Alves és Nemanja Nikolics dupláival 4-2-re győzte le a Gyirmót csapatát. Paulo Sousa erős összeállításban küldte pályára a fehérváriakat, többek között a brazil Vicinius és a portugál Caneira is a kezdőben kapott helyet.

A fővárosi csapatok "rangadóján" a másodosztályba tavasszal kipottyanó MTK egyértelmű győzelmet aratott a Bozsik-stadionban.

A D-csoport "lila-fehér" összecsapásán, a Kecskemét az utolsó percben szerezte meg a győzelmet a szezonban még mindig nyeretlen Újpest ellen, a címvédő Paks pedig történelmi sikert aratott a Szolnoki Máv ellen. Kis Károly legénysége 1-0-ra még "égett" hazai pályán, de aztán nem kevesebb, mint 10 rúgott góllal megfordítta a találkozót.

Az E-jelű négyesben a Vasas két alkalommal is vezett már két góllal a Debrecen ellen, de hajdúságiak visszajöttek a meccsbe és megszerezték az egyik pontot. A csoport másik találkozóján a Diósgyőr egy "négyessel" küldte haza a mezőkövesdieket, a találkozót a helyszínen három és fél ezren ltekintették meg, ami körülbelül megegyezhet a többi mérkőzés össznézőszámával.

Ligakupa
2. forduló
A-csoport
ZTE FC-Lombard Pápa Termál FC 0-8 (0-2)
Győri ETO FC-Haladás Sopron Bank 2-2 (1-0)
B csoport:
Ferencváros-Pécsi MFC 1-4 (1-3)
Kaposvári Rákóczi-BFC Siófok 2-0 (1-0)
C csoport:
Videoton FC-Gyirmót (NB II) 4-2 (1-1)
Budapest Honvéd-MTK Budapest (NB II) 0-2 (0-2)
D csoport:
Kecskeméti TE-Újpest FC 4-3 (1-2)
MVM Paks-Szolnoki MÁV FC (NB II) 10-1
E csoport:
DVTK-Mezőkövesd (NB II) 4-0 (3-0)
Vasas-Híd - DVSC-TEVA 3-3 (2-1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ligakupa
2. forduló
A-csoport  
1. Lombard Pápa Termál FC 4 p
2. Haladás Sopron Bank 4 p
3. Győri ETO FC 2 p
4. ZTE FC 0 p
B csoport:  
1. Kaposvári Rákóczi 6 p
2. Pécsi MFC 3 p
3. BFC Siófok 3 p
4. Ferencváros 0 p
C csoport:  
1. MTK Budapest 6 p
2. Gyirmót 3 p
3. Videoton FC 3 p
4. Budapest Honvéd 0 p
D csoport:  
1. MVM Paks 4 p
2. Kecskeméti TE 3 p
3. Újpest FC 1 p
4. Szolnoki MÁV FC 0 p
E csoport:  
1. DVSC-TEVA 4 p
2. Diósgyőri VTK 3 p
3. Vasas-Híd 2 p
4. Mezőkövesd 1 p