Atlétika

Pistorius olimpiai és paralimpiai érmet szeretne Londonban

A művégtagokkal versenyző Oscar Pistorius ezüstérmet szerzett a tegui világbajnokságon a 4x400 méteres dél-afrikai váltó tagjaként, és nagy álma, hogy az épek között és a paralimpián is érmet nyerjen a jövő évi londoni játékokon.

Pistorius olimpiai és paralimpiai érmet szeretne Londonban

Bár a dél-afrikai csapatvezetők az utolsó pillanatban L.J. van Zylnak szavaztak bizalmat a 4x400-as váltó döntőjében, az ezüstérem az előfutamban rajthoz állt Pistoriust is megilleti. A mindig mosolygós sportoló most újabb álmot szövöget.

"Szeretnék rajthoz állni az olimpián és a paralimpián is. Utóbbin a 100, 200 és 400 méteres síkfutásban tervezek indulni.Talán mindkét viadalon van esélyem érmet szerezni a váltó tagjaként, ha megsokszorozzuk erőfeszítéseinket. Nagy-nagy álmom vált valóra azzal, hogy ott lehettem Teguban az épek világbajnokságán. Nem tudom, miért nem én futottam a döntőben, erről a csapatvezetőnek van joga dönteni. Kicsit csalódott voltam, mert az elődöntőben országos rekordot futottam, és az gyorsabb volt, mint amit a fináléban elértek a többiek" - mondta a 24 éves sprinter a BBC-nek.

Pistorius 400 méteren az elődöntőig jutott Dél-Koreában. 11 hónapos volt, amikor mindkét lábát amputálták, emiatt szénszálas művégtagokkal versenyzik.