U21-es válogatott

Fegyelmezett, egységes csapatjátékra van szükségünk az olaszok ellen

A Róth Antal vezette U21-es válogatott ma 17 órától a székesfehérvári Sóstói Stadionban az olasz korosztályos együttessel játszik Európa-bajnoki selejtezőt.

Futács Márkó minden bizonnyal kezdő lesz - Fotó: AFP

A szövetségi edző az összecsapás előtt elmondta: egy rendkívül erős olasz válogatott ellen lép pályára együttesünk, ellenfelünknél ez a korosztály annak idején U19-es Európa-bajnoki döntőt játszott, és a futballisták nagy része már bemutatkozott a Serie A-ban.

"Azt gondolom, kellőképpen feltérképeztük az olaszokat, rengeteg információ került a birtokunkba róluk - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Róth Antal. - Az összes felkészülési meccsük DVD-felvételét megkaptuk, és ez alapján is kiderült, hogy nem véletlenül sorsolták őket az első kalapból mellénk. Az olaszok nyertek eddig a legtöbbször U21-es Eb-t a kontinensen, rendkívül komolyan is veszik a selejtezőket, az utóbbi időszakban kéthetente vettek részt összetartáson. Eredménysoruk is tiszteletet parancsoló, tizenegy nemzetközi felkészülési meccsükön csak egyszer szenvedtek vereséget. A játékosok nyolcvan százaléka már bemutatkozott a Serie A-ban, a válogatottra céltudatos, racionális, fegyelmezett csapatjáték jellemző. Ennek megfelelően komoly erőpróba vár ránk, a találkozón fegyelmezett, alázatos, egységes csapatjátékra és jó egyéni teljesítményekre lesz szükségünk a sikeres szerepléshez."

A Ciro Ferrara vezette olaszok vasárnap érkeztek meg Magyarországra, majd hétfőn a találkozó helyszínén, a székesfehérvári Sóstói Stadionban edzettek.

U21-es Eb-selejtező
7. csoport 2. forduló
Magyarország-Olaszország 17.00 (TV:Sport1)