Manchester United

Cesare Maldini őrültnek nézett, mikor a fiát akartam leigazolni - Ferguson

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere egy olasz lapnak adott interjújában elmondta, hogy korábban megfordult a fejében, hogy leigazolja a Milan és az olasz válogatott korábbi nagyszerű balhátvédjét, Paolo Maldinit, de a bekk édesapjánál, az egykor szintén remek labdarúgó és későbbi edző Cesarénál gyors elutasításra talált.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere

Sir Alexnek csak egyszer fordulhatott meg a fejében Paolo Maldini megszerzése, mert Cesare Maldini nagyon gyorsan lezárta a kérdést a skót szakember elmondása szerint.

"Egyszer megkérdeztem Maldini apját, ő pedig úgy nézett rám, mint egy őrültre, és annyit kérdezett: «Mi!?» Ez elég is volt, hogy megértsem, ez egy nemleges válasz volt."

A Manchester United menedzsere arról is beszélt, hogy Wesley Sneijdert ugyan valóban le szerette volna igazolni ezen a nyáron, de nem tartotta alkalmasnak arra a hollandot, hogy tökéletesen helyettesítse a visszavonult Paul Scholest.

"Sneijder egy nagyszerű játékos, de nem tökéletesen az, akit kerestünk. Scholeshoz csak Xavit vagy Iniestát lehet hasonlítani."