Győr

Bennünk van a bajnoki cím megszerzésének lehetősége - Ji-Paraná

A Győri ETO technikás brazil középpályás úgy gondolja, mostanra jött el az ő ideje, idén bajnoki címet ünnepelne a csapatával.

Ji Paraná remek formába lendült - Fotó: eto.hu

Ji-Paraná Pintér Attilánál többnyire kiegészítő embernek számított, Csertői Aurél érkezése óta viszont alapembere lett a győri csapatnak. Az ETO eddig szárnyal az OTP Bank Ligában, 100 százalékos teljesítménnyel eddig a Debrecennel együtt vezetik a tabellát.

„A hazámban kezdtem el futballozni, s ugyan kipróbáltam közben a futsalt is, de csak hobbiszinten játszottam párszor. Nekem a nagypálya az igazi - mondja a Kisalföldnek Ji-Paraná, aki a 2007-es utánpótlás-világbajnokságon a brazil válogatott kapitánya volt. - Tizenöt évesen kerültem be az U17-be és utána végigjártam a nemzeti tizeneggyel a szamárlétrát. A vb-n a keretünkben olyan játékosok kaptak helyet, mint az AC Milanban futballozó Pato, a jelenleg a Real Madridban játszó Marcelo, a Manchester Cityt is megjárt Jo, a Bayer Leverkusenben szereplő Renato Augusto, a Hoffenheimből Rubin Kazanba szerződött Carlos Eduardo vagy a Chelsea-nél is szereplő David Luiz."

A középpályás már 18 évesen bemutatkozott a Corinthiansban, 2006-ban szerződött az Internacionalhoz, utána fejlődése megtorpant, csak nyolc meccset játszott a szezonban.

„Hogy az én karrierem miért torpant meg? Erre én sem tudom a választ. Mindenkinek másként alakul a sorsa. De nekem is az az álmom, hogy egyszer egy vezető európai csapatban játszhassak."

A játékos tavaly nyáron került az ETO-hoz, és úgy tűnt, kezdetben nehezen tudott beilleszkedni a csapatba.

„Mindenkinek időre van szüksége ahhoz, hogy befogadják, nekem is kellett ehhez néhány hónap. Azt gondolom, mostanra jött el az én időm. Jól érzem magam Magyarországon, ezen belül pedig Győrben. Szerintem a magyar futball és az itteni bajnokság színvonala is egyre jobb. Úgy gondolom, hogy a csapatunkban benne van a bajnoki cím megszerzésének lehetősége, és idén az ETO-val meg is szerezhetjük az aranyérmet."