EURO 2012

A moldávok kapitánya elsősorban védekezésre készül a motivált magyarok ellen

Gavril Balint, a moldáv együttes szakvezetője elismerte, értékben, motiváltságban, pszichésen is erősebbnek tartja a magyar válogatottat.

Gavrul Balint a védekezésre összpontosítana

A magyarok elleni ma esti Európa-bajnoki-selejtező előtt nyilatkozott a moldávok szövetségi kapitánya, a korábbi román válogatott Gavril Balint. A Finnországban pénteken 4-1-es vereséget szenvedő együttes kifejezetten rossz hangulatban készül a magyarok elleni ma esti találkozóra.

„Persze, hogy nem vagyunk boldog időszakunkban a legutóbbi eredmények miatt, amik szégyenteljesek voltak. Az előző meccsünk volt a legszégyenteljesebb. Habár a svédektől is 4-1-re kaptunk ki, azon a mérkőzésen még játszottunk, veszélyeztettünk, de a finnek elleni volt a leggyengébb mérkőzésünk, nem tudtunk reagálni az ellenfél játékára. Játékunknak nem volt gyorsasága, motiválatlanul játszottunk, és a korai gól után, mivel nem vagyunk egy erős csapat, pszichésen összeestünk. Rég nem nyertünk, és ez nagy terhet tesz a játékosokra és a vezetőkre is."

A moldávok kapitánya kifejezetten jó véleménnyel van az átalakuló magyar válogatottról.

„A magyar csapat nagy fejlődésen megy át, és még esélyük van a csoport második helyére. Nem elégednek meg a döntetlennel, győzni jönnek. Nagyon jó mérkőzéseken vannak túl, győzelmi sorozat után érkeznek. El kell ismernünk, hogy értékben, motiváltságban, pszichésen felettünk állnak. A közönség támogatásában bízom, és remélem, hogy teljesen más játékkal, jó eredménnyel fejezhetjük be a mérkőzést. Játékosainknak az elsőtől az utolsó percig maximális erőbedobással kell játszaniuk."

Az mindenesetre Gavril Balint szavaiból kiderült, hogy a hazaiak elsősorban védekezésre fognak berendezkedni.

„Ami a keretet illeti, a csapatba visszatér Igor Bugarov és Stanislav Namasco, akik idáig sérültek voltak. A kapusról még nem tudtam dönteni, remélem szerencsés döntést hozok. Nem szabad a magyarokra rontanunk és teret adnunk nekik, mert úgy járunk, mint korábban már többször is: kapunk egy korai gólt, és nem tudunk majd felállni. Védekezésre kell felkészülnünk, és csak utána gondolhatunk a támadójátékra, mivel a magyarok gyors ellentámadásaik révén kihasználják a lehetőségeiket.”

EURO 2012
Selejtező E Csoport
  M GY D V RG KG P
1. Hollandia 7 7 0 0 32 5 21
2. Svédország 7 5 0 2 21 8 15
3. MAGYARORSZÁG 8 5 0 3 20 14 15
4. Finnország 7 3 0 4 15 12 9
5. Moldova 7 2 0 5 8 13 6
6. San Marino 8 0 0 8 0 44 0

 

 

 

 

 

 

 

 

Magyarország-Moldova (2-1) Eb-selejtező