Nyilatkozat

Mourinhónak jó esélye volt a Barcelona kispadjára

Johan Cruyff, a katalánok legendás edzője szerint a portugál tréner viselkedése az arrogancia és a gyengeség jele.

Cruyff szerint Mourinho arrogáns - Fotó: AFPJohan Cruyff, a Barcelona egykori edzője kiakadt a spanyol Szuperkupán látott balhén, amikor a Barcelona és a Real Madrid játékosai estek egymásnak. A legendás szakember szerint is José Mourinho, a királyiak vezetőedzője volt az oka a történteknek.

„Még sose láttam ilyet. A helyzet több volt, mint kellemetlen. Ez egy nagyon komoly probléma. Nagyon komoly felelőssége van a Real Madridnak, nem megengedhető, ami történt. Lehet, hogy Mourinho nagyon jó ember a magánéletben és egy nagyon jó edző, de a világ felé valami egészen mást mutat. A klub köteles változtatni ezen a helyzeten.”

Cruyff szerint Mourinho viselkedése a játékosait is befolyásolja, nem sportemberhez méltó az, amit a portugál csinál.

„Ez az arrogancia és a gyengeség jele. Sokan azt mondják, hogy szándékosan csinálja ezt Mourinho, hogy ne a pályán történtekről beszéljenek az emberek. Szerintem ez nem igaz.”

A holland azt is elárulta, nem sokon múlt Guardiola érkezése előtt, hogy Mourinho a Barcelona edzője legyen.

„Mourinho volt Rosell kedvence. Ám abban a pillanatban, amint a győzelem megszállottja leszel, elveszted az objektivitásodat és az értékeket, amik eddig fontosak voltak. Madridban most ez történik. A győzelem nem minden, értékeket is fel kell mutatnod” - tette hozzá a holland.