Utánpótlás

A legnagyobb utánpótlás-nevelő klubhoz kapcsolódik a Mészöly Focisuli

  • MTI

A mindössze másfél évvel ezelőtt alakult Mészöly Focisuli SE (MFS) a legnagyobb utánpótlás-nevelő európai klub, a IF Brommapjkarna által működtetett rendszerhez kapcsolódik, így az ifjú tehetségek olyan klubokhoz is eljuthatnak akár, mint a Manchester United, az Ajax Amsterdam vagy éppen a Bayern München.

Az MFS hétfői sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a klub nemzetközi igazgatóként szerződteti Robert G. Hernadit, aki 22 éve áll a több mint négyezer gyereket foglalkoztató, korosztályonként 200-300 fiatalt versenyeztető stockholmi egyesület alkalmazásában. A tervek szerint az MFS stábja a jövőben szakmai látogatásokat tesz majd Svédországban, ahol tanulmányozhatja a képzést, továbbá a rendszerben résztvevő Manchester Unitednél is tanulhatnak az edzők. Az együttműködés része az is, hogy az MFS csapatai nemzetközi tornákon vehetnek majd részt, illetve a rendszer tagjait vendégül láthatják majd egy-egy hazai rendezésű viadalon.

A korábban a Svéd Labdarúgó Szövetség főtitkáraként egy utánpótlás-nevelési rendszert kidolgozó Robert G. Hernadi kiemelte: a legtehetségesebb gyerekeket folyamatosan figyelemmel követik, teszteléseken vehetnek részt, a legjobbakra pedig így akár a Manchester United, az Ajax Amsterdam vagy éppen a Juventus is "lecsaphat".

Az Újpest FC korábbi vezetőedzője, Mészöly Géza által vezetett MFS egyúttal támogatási megállapodást kötött a Hungary Energy Zrt.-vel, amely évi hárommillió forint értékű természetes alapanyagú vitaminokkal és készítményekkel segíti az egyesületet, valamint az Aquaworld Zrt.-vel, amely élményfürdőjében ingyen látja vendégül a klub játékosait, valamint a szakmai stábot.

Az MFS másfél évvel ezelőtt Ürömön alakult, azóta már Csillaghegyen és Zuglóban is működtet egyesületi bázisokat, ezenkívül tíz oktatási intézményben edz gyerekeket. Ebben a szezonban 23 egyesületi és 8 kiemelt csapatot, összesen 460 igazolt, vagy regisztrált játékost versenyeztet a Mészöly Focisuli. Az egyesület a jövőben egy teljes sportkomplexumot szeretne létrehozni, a sajtótájékoztatón bemutatták azt a látványtervet, amely megépülése esetén minden igényt kielégítő otthona lehet a klubnak. A beruházás 1,8 milliárd forintba kerülne, ezt főként a társasági adókedvezmény adta lehetőségek kihasználásával szeretné megvalósítani az egyesület.