Manchester United

Öt éve hasonlítgatnak Ronaldóhoz, de tudom, ki vagyok - Nani

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson és a csapat szélsője, Nani a klub hivatalos lapjának, az Inside Unitednek nyilatkoztak az előttük álló szezonról. A skót szakember elmondta, hogy miért tartja még mindig nagy esélyesnek a bajnoki címre a Chelsea-t, a játékos pedig leginkább arról beszélt, hogy hogy viszonyul ahhoz, hogy rengetegszer hasonlítják honfitársához, Cristiano Ronaldóhoz, aki néhány éve még szintén a Vörös Ördögöknél szerepelt.

Alex Ferguson arról beszélt az Inside Unitednek, hogy miért nem ért egyet azokkal a véleményekkel, amelyek szerint a Chelsea idén már nem lehet komoly kihívója a csapatának: "Óriási tapasztalattal rendelkező játékosaik vannak. Frank Lampard, Didier Drogba, Petr Cech, John Terry, Alex, Nicolas Anelka vagy Fernando Torres nem kezdő kölykök. Bár nincsenek olyan 36-37 éveseik, mint Ryan Giggs, de Lampard és Drogba 33 esztendősek, Anelka pedig 32, csakúgy, mint Michael Carrick és Rio Ferdinand. Rájuk pedig nem mondhatjuk, hogy végük van, igaz? Akkor miért mondanánk a Chelsea játékosaira? Még mindig kemény ellenfelek, és komoly kihívóként tekintünk rájuk."

A skót szakember külön kitért arra is, hogy milyen menedzsernek tartja André Villas-Boast: "Más helyzetben van, mint én voltam annak idején fiatal menedzserként, de biztos vagyok benne, hogy rengeteg tanácsot fog kapni másoktól, és sikeres lesz. Igazából nem tudok róla túl sokat. Fiatal még, és nagy lépés a portugál bajnokságból a Premier League-be kerülni, de ha kap elég időt és támogatást, bármire képes lehet."

Nani nyelvöltéssel ünnepli egyik gólját a Manchester Unitedben

Szintén nyilatkozott a lapnak Nani, a Vörös Ördögök portugál szélsője, aki úgy gondolja, most érett meg igazán arra, hogy vezéregyéniséggé váljon a csapaton belül.

"A tavalyi volt a legjobb évem, mindenképp a legkiegyensúlyozottabb szezonom. Remélem, most jön el az én igazi idényem. Mindent meg fogok tenni ezért. Ha minden meccsen egészségesen tudok játszani, akkor teljesen biztos vagyok benne, hogy a legjobbamat fogom nyújtani, és hasznos tagja leszek a csapatnak. Itt a nagy lehetőség számomra, hogy megmutassam, hogy még többre vagyok képes, hogy jó játékos vagyok, hogy fejben is erős vagyok. Mindig keményen dolgozom azért, hogy címeket nyerjek a csapattal."

Nani beszélt arról is, hogy hogyan viszonyul ahhoz, hogy rendre korábbi csapattársához, honfitársához, Cristiano Ronaldóhoz hasonlítgatják: "Öt éve mindig ugyanazokat a kérdéseket hallgatom. Mindig Ronaldóról akarnak beszélni. «Olyannak kell lenned, mint Ő!» «Szerinted is ugyanolyan jó leszel?» «Most megtudod mutatni, hogy vagy olyan jó?» Ha valamit jól csinálok, mindig ugyanoda lyukadunk ki. Ha csak simán jó vagyok, akkor nincs semmi különös. Ha valami kiemelkedőt teszek, jönnek a kérdések róla. De ez nem zavar, nem csinálok ettől semmit másképp. Ez itt az ötödik szezonom, és az emberek tudják, hogy mire vagyok képes. Néha jól játszom, néha nem annyira, de szerintem mindenki ismer, és tudják, mit tudok. A formámnak talán kiegyensúlyozottabbnak kellene lennie. Mostanában magabiztosabbnak érzem magam. Már 90 percen keresztül tudom azt játszani, amit korábban csak 45 percen át tudtam, és ez a legfontosabb. Senkinek semmit nem kell megmutatnom, mert tudom, hogy ki vagyok, hogy milyen játékos vagyok, és tudom, hogy adjak ki magamból mindent a pályán. Magamért, a családomért és a csapatomért teszem, amit teszek. Persze tudom, hogy a szurkolók is mindig ott vannak. Ők mindent szeretnek, ami jó egy meccsben. Szeretik a gólokat és a szép játékot is. De az biztos, hogy nem a média figyelméért játszom, mert akkor semmi sem működne. Azt hiszem, a legfontosabb, hogy természetes legyek, és olyan stílusban játsszak, ahogy én tudok."