Jégkorong

Fölényesen nyerte az Ocskay Emléktorna döntőjét a Fehérvár

  • MTI

A házigazda Fehérvár 7-1-re legyőzte az olasz bajnok Asiagót az ifj. Ocskay Gábor jégkorong emléktorna vasárnapi döntőjében, így az eddigi mindhárom alkalommal otthon tartotta a kupát.

A fehérvári fanatikusok a meccs előtt egy hatalmas, szinte egy teljes szektort betöltő, ifj. Ocskay Gábor arcképét ábrázoló transzparenst feszítettek ki, amelyet majd odaadnak a családnak.

A fehérvári játékosok az eseményre készített, ifj. Ocskay Gábor arcképével díszített mezben az ifj. Ocskay Gábor jégkorong emléktorna döntőjében játszott Sapa Fehérvár AV19 - Asiago mérkőzésen a székesfehérvári Jégcsarnokban.

Óriási iramban kezdett a házigazda, előbb a nyári szerzemény, Ryan lőtt sakk-matt helyzetben gólt, majd Nagy éles szögből leadott lövését védte be az olasz kapus, egy perc múlva pedig Magosi növelte a különbséggel. Rossz hír, hogy Ladányi porcsérülése kiújult, így az első harmad után már nem játszott.

A helyére felkerült Magosi élt a lehetőséggel, és a második harmad elején megint eredményes volt. Palkovics – akárcsak a korábbi két emléktorna fináléjában – közelről nem hibázott, felavatva ezzel a percekkel korábban beállt új olasz kapust.

A záró felvonásban szépítettek a vendégek, de Mihály két perc alatt duplázott. A Volán simán nyerte a döntőt.

A sok kiállítást hozó bronzmérkőzésen – a MOL Liga-fináléjának ismétlésén – a dunaújvárosiak hátrányból fordítva verték a HSC Csíkszeredát.

Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna
döntő:
Sapa Fehérvár AV19-Asiago (olasz) 7-1 (3-0, 2-0, 2-1)
gólszerzők: Ryan (10.), Nagy (15.), Magosi (16., 25.), Palkovics (32.), Mihály (44., 46.), illetve Vigilante (44.)
a 3. helyért:
Dab.Docler – HSC Csíkszereda (romániai) 5-3 (0-2, 3-1, 2-0)
A szombati játéknapon:
Sapa Fehérvár AV19 – Dab.Docler Dunaújváros 3-1
Asiago-HSC Csíkszereda 4-2