Férfi kézilabda

Szegeden fiatal csapattal, de tartozások nélkül kezdik az idényt

A Pick Szegednél a legfontosabb a játékosok bizalmának visszaszerzése, s új szponzorok megnyerése, illetve a csapat körüli gazdasági helyzet tisztázása volt.

Ma megkezdődik a 2011– 2012-es NB I-es férfi kézilabda-bajnokság. Mezei Richárddal, a Pick Szeged vezérigazgatója a delmagyar.hu-nak számolt be az előzetes elvárásokról és a felkészülésről is.

"A legfontosabb a játékosok bizalmának visszaszerzése, s új szponzorok megnyerése, illetve a csapat körüli gazdasági helyzet tisztázása. A többségi tulajdonos segítségének köszönhetően mára elmondhatjuk, hogy a szegedi kézilabdacsapatnak olyan helyzete van az országban szinte egyedülállóan, hogy sem a szállítói, sem a játékosai felé nincs tartozása. Mindenki határidőre megkapja a fizetését, és rendeztük a régi játékosok felé fennálló hátralékokat is" - jelentette ki a klubvezető.

Mezei elmondta, a felkészülésben minden feltétel adott volt ahhoz, hogy jól felkészüljenek a bajnokságra.

"A 16-os keretben még négy junior korú játékos található. A legidősebb kézilabdásunk, Frantisek Sulc 33 éves. Nagyon fiatal a csapatunk. Öt új játékos beépítése zajlott a nyáron. Nehezítette a felkészülést, hogy Mikler és Beocsanin tartósan sérült volt, egyelőre az ő formájukról nem tudunk nyilatkozni. A többi 14 játékos megkapta azt a lehetőséget, hogy jó formába lendüljön. Olyan nemzetközi csapatok ellen léptünk pályára, amelyek között BL-ben szereplő együttesek is voltak. Kilenc meccset játszottunk, lehetett volna többet, de kevesen voltunk. A nagy meleggel is meg kellett vívni a csatát, de túl vagyunk rajta, úgy gondolom, rendesen felkészültek a fiúk" - mondta az egykori kiváló beállós.