Magyar válogatott

A csapatom holt fáradtan is győzelemre játszott - Egervári Sándor

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a finnek és a svédek ellen a hajrában aratott siker legkevésbé sem a szerencse műve.

Egervári Sándor természetesen elégedett volt a látottakkal - Fotó: MTI

Egervári Sándor az mlsz.hu-n vezetett blogjában írt a tegnapi svédek elleni győzelemről és a friss élményeiről.

"Tizenhat év után sikerült ismét legyőzni a svéd válogatottat, és azt gondolom, ennek a győzelemnek az egység és az elszántság volt a kulcsa. A második félidőben voltak nagyon nehéz periódusaink, az egyenlítő gól után megtorpantunk, és ekkor egyértelműen fölénk kerekedett a svéd csapat. Látszott, hogy néhány játékosunk lábában nagyon kevés mérkőzés volt, ennek tudható be, hogy a második félidőben többen is elkészültek az erejükkel.

Igyekeztünk gyors ritmusváltásokkal felpörgetni a játékot, és a csapat igazi erejét az mutatta meg, hogy a hajrában minden egyes futballista erőn felül teljesített, fáradtan is fel tudtak pörögni, és képesek voltak hosszú sprintekkel odaérni az ellenfél kapuja elé. Erre mondom én, hogy nyertes típusú labdarúgók alkotják a keretet, ami egy abszolút tudatos törekvés a szakmai stáb részéről, hiszen a kezdetektől figyeltünk arra, hogy olyan játékosok szerepeljenek a válogatottban, akikben meg van az a fajta győzni akarás, ami a svédek ellen jellemezte az egész csapatot. Néha nagy a nyomás rajtunk a keret összeállítását illetően, az ilyen mérkőzéseken azonban rendkívül fontosak a mentális összetevők, valamint az emberi értékek, amelyek a tudásbeli különbséget is kompenzálni tudják. Örömteli volt látni, hogy a válogatott holt fáradtan is győzelemre játszott, ennek az egyik remek példája a második gólunk is, a 90. percben Rudolf Gergelynek nem a befejezés volt a fő érdeme, hanem az, hogy egy hosszú sprint után odaért a beadásra és megelőzte a védőket."

A szakember szerint a finnek és a svédek ellen látott hozzáállásra lehet építeni a továbbiakban is.

"A svédek voltak a meccs esélyesei, de a nagyobb tudást egységgel és elszántsággal el lehet tüntetni a pályán. Ez a közösség minden elismerést megérdemel, mert az ismert nehézségek ellenére tudott legyőzni egy masszív, jó erőkből álló svéd csapatot. Az utóbbi egy évben kialakult a csapat gerince, ez a meccs megmutatta, hogy vannak értékeink, és ha kvalitásban nem is érünk fel minden ellenfélhez, kiélezett helyzetekben az összes játékosra lehet számítani. Ezek a futballisták töretlenül hisznek magukban, nem adják fel az utolsó pillanatokban sem a küzdelmet, ezért válaszoltam azt többeknek, hogy a finnek és a svédek ellen a hajrában aratott siker legkevésbé sem a szerencse műve. Bízom benne, hogy ez a fajta hozzáállás még sok szép pillanatot okoz a szurkolók számára.

Három nap múlva újabb nehéz feladat vár ránk, mostantól már a moldávok elleni meccsre koncentrálunk. Többen is kimerítették energiatartalékaikat, ezért a legfontosabb feladat, hogy minél jobban regenerálódjanak a játékosok. Lélektanilag sokat jelent a pénteki siker, és pozitívum, hogy az eltiltásból visszatérő játékosokkal frissíteni tudjuk a csapatot. Két mérkőzéssel a selejtezők vége előtt még van esélyünk a második hely megszerzésére a csoportban, és az a célunk, hogy ez az esély megmaradjon a moldávok elleni mérkőzés után is.

Végezetül szeretném megköszönni a szurkolóknak a töretlen buzdítást, ezen a mérkőzésen valóban a csapat tizenkettedik tagjaként voltak jelen a stadionban, át tudták segíteni a játékosokat a holtponton, végig éreztük, hogy teljes szívvel mellettünk állnak. Remélem, a jövőben is sikerül hasonló szép estéket okoznunk a számukra."