U21-es válogatott

Sváb Dániel szerint túlzottan is az egy pont megtartására törekedtek

Az U21-es válogatott védője az írek elleni vereség után úgy érezte, hogy második játékrészben már nem tudtak plusz erőket mozgósítani.

Sváb Dániel szerint elfogyott az erő - Fotó: vidi.hu

Az U21-es válogatott 2-1-es vereséggel kezdte az Eb-selejtezőket Írországban. Az 1-1-es félidőt követően a pontszerzés kérdése a második játékrészben dőlt el.

Sváb Dániel, a Ferencváros labdarúgója jól játszott a védelem bal oldalán, de ahogy a csapatnak, neki is elfogyott az ereje.

„Igazi nemzetközi meccs volt, nagy irammal, sok egyéni párharccal. Az első perceket nagyon megnyomták az írek, nekem is akadtak gondjaim, de aztán fokozatosan magunkra találtunk. Maradt energiám a védekezés mellett a felfutásokra is, és jöttem is, ahogyan azt megbeszéltük. A meccs e szakaszában, a szünet előtt és után bátrabban futballoztunk, és gólt is szereztünk. Aztán a második játékrészben már nem tudtunk plusz erőket mozgósítani, és talán tudat alatt túlzottan is az egy pont megőrzésére koncentráltunk. Ezzel együtt is volt helyzetünk, nem egy esetben centiken múlott az újabb magyar gól” - mondta az mlsz.hu-n a futballista.

A védelem másik oldalán az Újpest FC fiatalja, Szokol Zsolt szerepelt a válogatottban. Ő úgy véli, a kiállítás nem volt jogos.

„Úgy érzem, összességében nem teljesített rosszul a védelem, az első találat átlövésből született, a második pedig lesgyanús helyzet után, de az biztos, hogy rengeteg munka hárult ránk. Lényegesen nagyobb volt az iram, mint odahaza a bajnokikon, és ezzel még ismerkednünk kell. Sajnálom, hogy csak egy gólt tudtunk szerezni, pedig hátulról Futács Márkó lövését pont jó szögből néztem végig a második félidő derekán, és biztos voltam benne, hogy bemegy. A kiállítás nagyon szigorú döntésnek tűnt, és ezután, emberhátrányból már nem tudtunk újabb gólt szerezni.”
 

A csapat kedden, 17 órakor Székesfehérvárott már Olaszország ellen játssza újabb selejtezőjét.