Magyar válogatott

Rudolf volt a legjobbunk a svédek ellen, legrosszabbat nem keresünk

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es győzelmet aratott Svédország legjobbjai ellen péntek este a Puskás Ferenc Stadionban Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Meglátásunk szerint a győztes gólt szerző, az első találatnál pedig gólpasszt adó Rudolf Gergely volt a találkozó legjobbja. A hibák mellett nem megyünk el szó nélkül, de egy ilyen felemelő győzelem után senki nem érdemelné meg, hogy kipécézzük magunknak, és a legrosszabbnak nevezzük.

Király Gábor 8 A kapus végig magabiztosan teljesített, amit lehetett kivédett, és Elmander kapufájánál vagy épp Källström hajrábeli lapos lövésénél a szerencsét is maga mellé tudta állítani. A svédek góljáról nem tehetett, kiszolgáltatott helyzetben volt.

Varga József 6 Láthatóan nem a jobbhátvéd a pozíciója. Látunk benne akkora játékintelligenciát, hogy idővel megtanulja, mi ott a teendője, de ezen a mérkőzésen túl sokszor próbált középpályás módjára megelőző szereléseket alkalmazni, emiatt Wilhelmssont rendre csak hátulról követte. Elmander kapufája után az ismétlésnél nagyot mentett.

Lipták Zoltán 6 Bár ő volt a védelem legrutinosabb tagja, nem ő volt a legbiztosabb pont. Egy-egy kilépésnél túlvállalta magát, és többször elcsúszott fontos pillanatban. Gólt ennek ellenére nem kaptunk "róla", és többnyire a fizikai erejét is jól használta ki. Reméljük, hogy a hajrában összeszedett sérülése nem súlyos.

Korcsmár Zsolt 7 Az Izland elleni találkozóhoz hasonlóan mozgékony volt, és többnyire jó ütemben lépett közbe, amikor kellett. Hibájaként az említhető, hogy a négy játékos között volt, akik közül Elmander kihozta a labdát a svéd találat előtt.

Laczkó Zsolt 7 Nála is meg kell említenünk, hogy ott volt az Elmader által megvert kvartettben, de egyébként minden feladatát jól megoldotta védekezésben. A hajrában egyszer-egyszer a támadásokkal is messze fellépett, és ennek nem látta kárát a csapat hátul.

Elek Ákos 8 Reméljük, hogy az ő fejlődését nem töri meg semmi, mert a magyar válogatott egyik nagy kincse lehet a jövőben. Jó ütemben szerzett labdákat, erőszakos volt, igaz, a második félidőben többször az egész csapattal együtt (taktikai utasításra?) kissé mélyen helyezkedett. Elmander őt is kicselezte.

Pintér Ádám 7 Két poszton is remekül teljesített, a hajrában Ibrahimovic ugyan eltakarította egyszer az oldalvonal mellett, de szerintünk az szabálytalan mozdulat volt. Nála is csak Elmander cselsorozatát említhetjük a negatív oldalon.

Koman Vladimir 6 Ezen a mérkőzésen többször is eltűnt a mezőnyben. A zsenifaktor benne mindig ott van, de ezúttal nem jött ki. A 86. percben az üres kaput el kellett volna találnia, de túl kemény, felfelé "húzó" lövésfajtát választott. Az első gólunk előtt Rudolf tőle kapta a labdát, amellyel már ő maga is lövőhelyzetbe került.

Hajnal Tamás 6 Annak ellenére, hogy jól akarta megoldani, kihagyta a tizenegyest. Azonban nem játékban mutatott elsősorban kevesebbet, mint mások, hanem csapatkapitányként nem tudta vezetni az együttest. Ha a megfelelő pillanatokban felemeli a hangját a második félidőben, talán hamarabb túljuthattunk volna a hullámvölgyön. Ebben Király Gábor járt az élen.

Rudolf Gergely 8 Ő is el-eltűnt a mezőnyben, és talán túl sokszor elégedetlenkedett, amikor nem kapott labdát egy-egy akciónál. Azonban nagyon akart, és egy fantasztikus gólpasszal és a győztes góllal járult hozzá a bravúrhoz, így szerintünk ő volt a mérkőzés legjobbja.

Szabics Imre 7 Ő szerezte meg a vezetést, ami ráadásul remek csatárteljesítmény is volt, hiszen a legjobb ütemben lépett ki a védők közül, éppcsak elérte a labdát, és a lehető legjobb megoldást választva pöccintette azt át Isaksson felett. Összjátékban kevésbé volt hasznos.

Stieber Zoltán Csereként kevesett töltött ahhoz a pályán, hogy számszerűen értékeljük, de az látszott, hogy Egervári Sándor jól döntött, amikor nem jelölte a kezdőbe, kicsit izgult ugyanis a pályán. De bízunk benne, hogy ez a következő találkozókon már elmúlik, és kívánjuk neki, hogy a magyar válogatott egyik nagy alakja legyen a jövőben!

Sándor György Egervári Sándor bátorságára és kockázatvállaló képességére szolgál bizonyítékul, hogy őt küldte pályára Lipták Zoltán sérülésénél. A nemzetközi tempó azonban számára kicsit gyorsnak tűnik.

Priskin Tamás Számszerű értékelést ő sem kap, de nélküle nem nyertünk volna, hiszen tőle jött a gólpassz Rudolf Gergely találatánál. Már Izland ellen is voltak hasonlóan jó lapos beadásai a jobb szélről, úgy tűnik, a "skandináv típusú" védők ellen szélsőként kiválóan alkalmazható.

A mérkőzés összefoglalója