Európa Liga

Az UEFA kizárta Vanczákékat az EL-ből

Az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékes testülete pénteken helyt adott a skót Celtic beadványának, és kizárta a Vanczák Vilmost foglalkoztató svájci Siont az Európa Liga 2011-2012-es küzdelmeiből, mert megsértette az Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) átigazolási szabályzatát.

A FIFA egy 2009-es, ám csak idén januárban hatályba lépett ítélete alapján a Sion egy évig nem igazolhatott volna játékost (két éve Esszam El-Hadarit úgy szerződtette a klub, hogy a játékosnak az El-Ahlival is érvényes kontraktusa volt). Ez a svájciak Európa Liga-selejtezős ellenfelének, a Celtic-nek is tudomására jutott, és óvott az UEFÁ-nál. A beadványnak helyt adott a szervezet, így a Sion helyett a Celtic lesz ott az EL-főtábláján.

A Sion egyébként a selejtező utolsó, 4. fordulójának visszavágóján 3-1-re legyőzte a skót Celtic Glasgow-t, és ugyanilyen arányban jutott eredetlieg a 48-as főtáblára.

Vanczák klubja azzal védekezik, hogy a tiltást a svájci bíróság ideiglenesen feloldotta, és engedélyt adott rá, hogy augusztusban hat új játékost igazoljon. A Sion a követekező három napban fellebbezhet az ítélet ellen.

A Celtic a főtáblán az I-csoportban váltja a helvéteket, a kvartetett így Atlético Madrid, Udinese, Stade Rennais négyes alkotja.