Kosárlabda

Pau Gasol újra a Barcelona játékosa lehet

A szerdán kezdődött kosárlabda Európa-bajnokságon szereplő spanyol válogatott egyik vezéregyénisége, az egyébként a Los Angeles Lakersben szereplő Pau Gasol elmondta, hogy amennyiben az NBA következő szezonja elmarad a bérviták miatt, valószínűleg visszatér nevelőegyesületéhez, a Barcelonához.

Pau Gasol ünnepli egyik kosarát a Los Angeles Lakers és a Dallam Mavericks egyik mérkőzésén az NBA rájátszásában 2011-ben

Gasol 1998-ban mutatkozott be a katalánok felnőtt csapatában, és három szezon után igazolt első NBA-s egyesületéhez, a Memphis Grizzlieshez. Így nem meglepő, hogy ha fennmarad az amerikai bajnokságban a lockout - amire csütörtöki hírek szerint egyre nagyobb az esély -, akkor újra a Barcelonában szerepelne a center.

"Amint biztossá válik, hogy elmarad a szezon, keresni fogok egy klubot Európában. Az első helyen nálam természetesen a Barcelona áll, de egyelőre még minden képlékeny" - nyilatkozta a játékos.

A 213 centis kosarasnak elmondása szerint néhány kritika rosszul esett, miután az előző idényben nem tudták megvédeni bajnoki címüket az NBA-ben, de ezeken már túllépett.

"A sikeres időszakok élénkebben élnek az emberben. A hibákból tanulni kell, meg kell nézni, hogy mi miért történt. Most már újra a munkával kell foglalkoznunk, hogy újra fel tudjuk építeni magunkat. Az amerikai sajtó kritikái kissé váratlanul értek, de pontosan tudom, hogy milyen szinten játszom, és mit várnak el tőlem. Talán nyugodtabb és udvariasabb vagyok a pályán, mint amit elvárnak tőlem, lehet, hogy változtatnom kellene egy kicsit a játékomon, hogy elismerjenek, de igazából így is mindent meg tudok csinálni, amit akarok" - mondta Gasol.