Póker

Magyarország a hetedik legnagyobb pókernemzet a világon

Magyarország a hetedik azon a világranglistán, melyet 207 ország regisztrált pókerjátékosainak pontszámai alapján állított össze a PocketFives.com, az egyik legrangosabb nemzetközi pókerversenyeket monitorozó oldal.

PocketFives.com

A PocketFives.com az egyik legrangosabb, nemzetközi pókerversenyeket monitorzó honlap, mely rendszeresen állít össze világranglistákat a versenypókerhez kapcsolódóan, különböző szempontok szerint. Idén a már meglévő adatbázisokat kiegészítették egy újjal, az országok versenyranglistájával.

Ezen 207 ország szerepel, a ranglista élén szinte evidenciaként az Egyesült Államokkal (meg kell jegyezni azonban, hogy 2011. április 15. óta az amerikai játékosok nem gyűjthettek pontot a versenyben, akkor ugyanis egy jogi szabályozásnak és az Igazságügyi Minisztérium fellépésének köszönhetően leállították a legnagyobb online pókertermeket az USA-ban). A második helyen Kanada, a harmadikon az Egyesült Királyság áll, majd Brazíliát, Németországot és Ausztráliát követően Magyarország jön a hetedik helyen, 330.496,22 ponttal. A legjobb tíz sorát Oroszország, Norvégia és Belgium zárják.

A nemzetek rangsorának első 20 helyezettje

PocketFives Top 20 Világranglista

Csak azok a pontok számítanak bele a rangsorba, melyeket a PocketFives-on regisztrált játékosok szereznek, emiatt volt némi előnyünk: Magyarországnak van a 6. legtöbb PocketFives tagja (1.037), csak az USA (38.479), Kanada (3.842), az Egyesült Királyság (2.916), Ausztrália (1.786) és Franciaország (1.269) előznek meg bennünket. Ezek az országok mind előttünk is végeztek a rangsorban, kivéve Franciaországot, akik így is csak a 25. helyet szerezték meg.

Ha játékoskra bontva nézzük a pontszámokat, az alábbi, módosult Top 20-as listát kapjuk. Így Oroszország kerül az első helyre, 751 ponttal játékosonként, őket követi Ausztria (510) és Brazília (454). Ebben a rangsorban Magyarország a 9. helyen áll, 319 ponttal.

A nemzetek rangsorának első húsz helyezettje (pont/játékos alapján)

PocketFives Top 20 Világranglista (pont/játékos)

Érdekesen alakul a sorrend akkor is, ha fenti adatok mellett figyelembe vesszük az adott országok lélekszámát is. A pontokat lakosságra lebontva a Top 20 élén Dánia és Írország szerepelne holtversenyben, 1 millió lakosra jutó 71-71 ponttal, míg Magyarország a 7. helyen állna 32 pont/1 millió fővel.

A nemzetek rangsorának első húsz helyezettje (pont/játékos/millió fő alapján)

PocketFives Top 20 Világranglista (pont/játékos/millió fő)