EURO 2012

Győzni akarunk, a döntetlen nem elég - Zlatan Ibrahimovic

  • MTI

Csakis a három pont megszerzésével lenne elégedett pénteken, a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőn Erik Hamrén, a svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, valamint Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan klasszis játékosa.

Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan játékosa, a svéd labdarúgó-válogatott csapatkapitánya sajtótájékoztatót tart a Puskás Ferenc Stadionban szeptember 2-án megrendezésre kerülő Magyarország - Svédország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt, a Hilton Budapest WestEnd szállodában. MTI Fotó: Illyés Tibor"Azért vagyunk itt, hogy győzzünk. Zlatannal hasonló a mentalitásunk, így én is minden mérkőzést meg szeretnék nyerni - nyilatkozta a vendégek csütörtöki sajtótájékoztatóján a szakember. - A legfontosabb, hogy a saját játékunkat játsszuk. Természetesen előfordulhat, hogy néhány játékosnak rossz napja van, de megfelelő hozzáállással az ilyen esetekben is el lehet érni jó eredményt."

A tréner hozzátette: a magyarok oldaláról főként a támadójátékosokra kell majd figyelniük, ugyanakkor senkit nem akart kiemelni Egervári Sándor csapatából. "Az egyensúly a legfontosabb. Nem elég jól támadni, keményen kell védekeznünk, ha győzni akarunk" - fogalmazott.

A korábbi magyar-svéd összecsapásokkal kapcsolatban Hamrén hozzátette: mivel a csapat korábban többször is győzött Budapesten, így pozitív élményekkel térnek vissza a játékosok.

Hasonló magabiztossággal nyilatkozott Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan támadója is: "Természetesen nyerni akarok holnap, a döntetlennel nem lennék elégedett. Ugyanakkor ez egy teljesen új mérkőzés lesz, nem szabad összehasonlítani a korábbiakkal, ugyanis a magyarok és mi is sokat fejlődtünk az utóbbi időben."

Az eddigi 67 válogatottbeli fellépésén 28-szor eredményes, hórihorgas csatár úgy véli: még a csoportot magabiztosan vezető hollandokat is elcsíphetik, ám ehhez elengedhetetlen számukra, hogy mind a három pontot megszerezzék a Puskás Ferenc Stadionban.