Atlétikai vb

Bénázott a riporter, a közönség kiszavazta az adásból - videó

  • VNA

Ritkán történik ilyesmi egy sportriporterrel. A Channel 4 műsorvezetőjét, Ortis Deley-t felkészületlensége miatt az atlétikai világbajnokság felénél a közönség kérésére levették a műsorról.

A tegui atlétikai világbajnokság felénél a brit Channel 4 televíziós csatorna lecserélte helyszíni riporterét, Ortis Deley-t. A Nagy-Britanniában a „The Gadget Show” című műsorból ismert Deley a vb első napjaiban ugyanis nehezen alkalmazkodott az élő közvetítés követelményeihez, és számtalan szakmai hibát is elkövetett a dél-koreai verseny helyszíni közvetítése alkalmával. A riporter sportbeli szaktudásával is gondok adódtak az adások közben, így a nézői panaszokat és kéréseket meghallgatva a Channel 4 vezetősége szerdán úgy döntött, hogy a verseny felénél lecseréli őt Rick Edwardsra.

A közvetítések kezdete óta Deley zavaró gyakorisággal használta jegyzeteit, sokszor kellett saját magát kijavítania, és ami még kínosabb, többször elrontotta közvetítő kollégái nevét is. Legnagyobb hibáját akkor követte el Deley, amikor a londoni olimpia szervezőbizottságának vezetőjével, Sebastian Coe-val készített interjút Usain Bolt kizárása kapcsán. Deley a riport végén zavarában elfelejtette bejelenteni a következő reklámszünetet, így a mellette ülő szakkommentátornak, Michael Johnsonnak kellett helyette időlegesen elbúcsúznia a nézőktől.

A csatorna közleménye szerint Deley maradni fog a közvetítő stábban, de a képernyőről vélhetően leveszik őt, és inkább a háttérmunkában segíti majd a közvetítéseket. Az eset azért is különösen kínos a Channel 4 számára, mert most először nyílik alkalmuk arra, hogy az atlétikai világbajnokságot közvetítsék. „Összességében tíz riporterünk dolgozik a helyszínen, köztük olyan elismert szakkommentátorok, mint Michael Johnson vagy egykori brit sportolók, Dean Macey, Katherine Merry és Iwan Thomas, így meg fogjuk tudni oldani a közvetítési kérdéseket” - áll a csatorna hivatalos közleményében. A Channel 4 ezt a világbajnokságot felkészülésként fogja fel, hiszen jövőre ők lesznek a londoni paralimpiai játékok hivatalos közvetítői (host boradcaster), ahol reményeik szerint a hasonlóan kínos eseteket el tudják majd kerülni.