Atlétika

Sztárparádé és családi program a VII. Hopp-Parádén

A VII. Hopp-Parádé Ugrógálát idén ismét Budapesten, a főváros szívében, a belvárosi Vigadó téren rendezik meg szeptember 8-án, csütörtökön.

Spiriev Attila sportigazgató tájékoztatása szerint a nézők testközelből élvezhetik a jelenleg is zajló tegui atlétikai világbajnokságon hétfőn ezüstérmet szerzett Lázaro Borges fellépését. A kubai Borges – aki 5,90 méterrel szoros versenyben ezüstérmet szerzett rúdugrásban – kihívója a tavalyi Hopp-Parádé győztes, a többszörös amerikai bajnok Derek Miles lesz.

Az eddigi Hopp-Parádékon több hazai és külföldi, kiváló nemzetközi eredményekkel rendelkező versenyző mellett egy olimpiai és öt világbajnok atléta is részt vett a különböző ugrószámokban. Az Athénben olimpiai győztes amerikai Timothy Mack mellett olyan világbajnokok nevei fémjelezték a korábbi eseményeket, mint az olasz rúdugró Giuseppe Gibilisco, a holland rúdugró Rens Blom, a bahamai távolugró Donald Thomas, vagy az orosz női rúdugró Szvetlana Feofanova.

A szervezők egyik célja, hogy a Hopp-Parádé lehetőséget nyújtson a magyar atlétáknak a nemzetközi élvonallal való találkozásra, és hogy felhívják a figyelmet az egészséges, mozgás-gazdag életmód fontosságára. A köztereken megrendezett Hopp-Parádékkal életmód-alternatívát szeretnének kínálni a nézőknek és érdeklődőknek, illetve a sportolás pozitív üzenetét akarják eljuttatni a gyermekekhez, akik a VII. Hopp-Parádén karnyújtásnyira nézhetik a térre kihelyezett mobil pályán a magyar, illetve külföldi sztáratléták összecsapását. Ha kedvet kapnak a helyszínen a sportoláshoz, azt is megtehetik, hiszen a számos színes gyerekprogram mellett a kicsiknek és a nagyobbaknak külön Mini Hopp-Parádé Gyermek távolugró versenyt is rendeznek.

A programok a Vigadó téren 13:30-tól kezdődnek. Az atlétikai gála mellett az érdeklődőket számos kiegészítő program várja, így a rendezvény fellépői között láthatják a belvárosba kilátogató nézők TEO-t, az X-faktor felfedezettjét.

Az egész család számára tartalmas kikapcsolódást jelentő szabadtéri rendezvény csakúgy, mint minden évben, idén is ingyenes lesz.