Női foci

Négy góllal verte a románokat az U19-es női válogatott

Címkék:

A portugáliai Európa-bajnoki selejtező előtt álló U-19-es női labdarúgó-válogatott Gyulán játszotta le utolsó felkészülési meccsét, az ellenfél a román válogatott volt. A mieink fölényesen, 4-0-ra megnyerték a találkozót.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának beszámolója szerint Turtóczki Sándor az Aschenbrenner Réka - Tatai Krisztina , Beke Adrienn (Tóth Barbara, 81.), Pinczi Anita, Sándor Zita (Balogh Henrietta, 65.) - Jakab Kata (Gaál-Szabó Beáta, 77.) - Mosdóczi Evelin (Gyöngyösi Alexandra, 65.), Csiszár Henrietta, Szabó Boglárka, Nagy-Peti Kitti (Siska Odett, 81.) - Palkovics Nóra összetételű együttest küldte pályára.

A mieink már a 2. percben vezetést szereztek, az első igazán veszélyes akciónk végén Csiszár Henrietta vette be az ellenfél kapuját. A folytatásban a hazai oldalon is adódtak lehetőségek, de kapusunk, Aschenbrenner Réka remek formában védett, részben ennek köszönhetően sikerült egygólos előnnyel zárnunk a félidőt. A második játékrészben feljavult a mieink támadójátéka, és Csiszár második góljával, valamint Palkovics Nóra duplájával 4-0-ra megnyertük a mérkőzést.

"Egy jó román csapat ellen játszottunk színvonalas mérkőzést, amely kiválóan szolgálta felkészülésünket a portugáliai Eb-selejtezőkre. Kapusunk kitűnő teljesíményt nyújtott, és a támadójátékunk is kreatív volt, védekezésben azonban még javulnunk kell a tétmérkőzésekig" - mondta az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor a találkozót követően.

A válogatott szeptemberben, Portugáliában játssza Európa-bajnoki selejtező mérkőzéseit, a mieink a házigazdák mellett Írország és Izrael válogatottjával mérik össze tudásukat.