Atlétikai vb

Madarászt kizárták a 20 km-es gyaloglásban

  • MTI

Madarász Viktóriát kizárták, így eredmény nélkül zárta a nők 20 km-es gyalogló számát szerdán a tegui szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

A nap egyetlen versenyében - a viadal honlapja szerint - a legnagyobb esélyes, a címvédő, olimpiai és Európa-bajnok orosz Olga Kanyiszkina győzött, 18 másodperccel megelőzve a második kínai Liu Hungot (Liu Hong).

"Az oszakai és a berlini vb-n lényegesen könnyebb dolgunk volt, mint itt - nyilatkozta sorozatban megnyert harmadik világbajnoksága után Kanyiszkina. - Azt hiszem mindannyian felkészültünk arra, hogy meleg lesz és magas páratartalom, de a nap nagyon erősen sütött, szenvedtünk."

Kanyiszkina ezzel megtörte a helyszínen minden nap megjelenő, a versenynapot beharangozó "vb-magazin átkát", mivel ő az első, aki úgy tudott nyerni, hogy az adott napon a kiadvány címlapján szerepelt. Az első napon a rúdugró Steve Hooker a selejtezőben érvényes kísérlet nélkül kiesett, vasárnap Usain Bolt a 100 m döntőjében kiugrott, és kizárták, hétfőn Dayron Robles hiába ért elsőként célba 110 gáton, később egy óvás után kizárták, míg a keddi "címlaplány", az orosz Jelena Iszinbajeva csak hatodik lett női rúdugrásban.

"Nem is tudtam eddig, hogy mi történt a többiekkel, mint ahogy azt sem, hogy ma én vagyok a címlapon. Köszönöm mindenkinek, hogy titokban tartották ezt előlem" - mondta Kanyiszkina.