US Open

Jani után Arn Gréta is búcsúzott az első fordulóban

Jani Rékához hasonlóan Arn Gréta sem "élte túl" az első fordulót a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután két játszmában alulmaradt az amerikai Vania Kingtől.

Arnnak nem sikerült tovább lépnie

A 31 éves magyar teniszező az első szettben nem találta a játék ritmusát, ellenfele szűk félóra alatt megnyerte az első játszmát. A folytatásban Arn összekapta magát, két alkalommal is elvette az amerikai adogatását, de a lendület nem tartott sokáig, King újra fölénybe kerekedett és végül megnyerte a találkozót. Arn kiesése azt is jelenti, hogy nincs már versenyben magyar játékos egyéniben.

Korábban: A selejtezőből induló, a verseny előtt a világranglista 222. helyét elfoglaló Jani Réka-Luca nagy küzdelemben, döntő szett rövidítésben szenvedett vereséget Babos Tímea páros partnerétől, az amerikai Sloane Stephenstől az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában. Nem indult jól a 20 éves magyar lány számára a találkozó, ugyanis a "hazai" pályán teniszező Stephens könnyedén nyerte meg az első játszmát. A folytatásban azonban Jani magára talált és több nyerő ütésének köszönhetően egyenlíteni tudott. A mindent eldöntő harmadik szettben is a magyar lány kezdett jobban, három alkalommal is elvette az amerikai adogatását, de hiába szerválhatott 5:4-nél, majd 6:5-nél is a mérkőzésért végül rövidítésre került sor. A tie-breakben 3-3-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ekkor azonban a nagyobb rutinnal rendelkező Stephens magához rangadta a kezdeményezést és a maga javára fordította a mérkőzést.

US Open
1. forduló
King (amerikai)-Arn Gréta 6:1, 6:4
korábban:
Stephens (amerikai)-Jani Réka-Luca 6:2, 3:6, 7:6