Evezős vb

Döntőben a férfi könnyűsúlyú négypárevezős egység!

  • VNA

A szerdai napon három érdekelt csapatunk szállt vízre a Szlovéniában zajló evezős világbajnokságon.

A könnyűsúlyú négypárevezős, a könnyűsúlyú kétpárevezős és kétpárevezős egységeink harcoltak a minél jobb döntőkbe jutásért. A Pozsár Bence, Matyasovszki Dániel, dr. Kitka Gergely (EDF Démász Szeged VE), Markgrúber Balázs (Csepel EK) - edzőjük: Szierer János - alkotta könnyűsúlyú négypárevezős egység a reményfutamban negyedik helyen ért célba, ezzel bejutott a versenyszám döntőjébe. A döntő futamra vasárnap kerül sor 12:13-kor.

Nem jutott a legjobb 12 közé férfi könnyűsúlyú kétpárevezősben Varga Tamás (EDF Démász Bajai SVSC) és Galambos Péter (Vác Városi EC), - edző: Rapcsák Károly - miután negyeddöntőjükben a görög, kanadai és francia csapat mögött negyedik helyen ért célba, és a futamból az első három jutott az A/B középfutamba.“Talán kicsit lasabban kezdtünk, mint szerettük volna, de jó pályát húztunk, a tempót is tudtuk tartani és technikailag is együtt voltunk, kihoztuk magunkból a legtöbbet, de a görög, a kanadai és a francia csapat gyorsabb volt.” mondta Varga Tamás.

“A görög csapat meglepetésként robbant a mezőnybe a világbajnokságon, már az előfutamban is remekül szerepeltek, előzetesen még azt gondoltuk őket meg tudjuk fogni a 12-be jutástért, de bravúrosan teljesítettek a negyeddöntőben” - mondta Galambos Péter. Székely Balázs - szövetségi edzői team vezető - csalódott ugyan, hogy nem sikerült a kvalifikáció a könnyűsúlyú kétpárevezősnek, de az Európa-bajnokság után már a májusi végső kvalifikáció lebeg a szeme előtt: “ ebben a versenyszámban van keresnivalója magyar hajónak a 2012-es olimpián”

Ebben a számban a 19-24. helyért folytatott küzdelem a C/D középfutamokkal folytatódik pénteken fél négy körül. Ötödikként ért célba a férfi kétpárevezős egység - Elekes Szilverszter (Budapest Evezős Egyesület) és Hermann Róbert (Velencei-tavi Vizisport Iskola nonprofit Kft) - edző: Molnár Zoltán - így ők a D döntőben fejezik be az idei világbajnokságot pénteken 15:42-kor, ahol 19-22 helyért küzdenek majd.