Vízilabda

Október elsején kezdődik a magyar bajnokság

  • MTI

Október első napján kezdődik a 2011/12-es szezon a férfi vízilabda ob I-ben, s a szövetségben elkészített sorsolás alapján az alapszakaszban először  november 21-én, a hevesi megyeszékhelyen csap össze a legutóbbi idény első két helyezettje, a bajnok Eger és az ezüstérmes Vasas.

A főtámogató után ezúttal is Vodafone ob I elnevezésre "hallgató" pontvadászat nyitófordulójának talán legérdekesebb párosítása vidéki rangadót ígér: az alaposan megerősített Debrecen a legutóbb bronzérmes Szegedet fogadja. Az élvonal újonca, a Kaposvár a negyedikként zárt Honvédot látja vendégül október 1-jén.

A Kőér utcai alakulat játssza az első fővárosi rangadót is, de már a 2. fordulóban – október 8-án -, amikor is a Vasassal ütközik meg a Komjádi uszodában, majd egy héttel később, a 3. körben következik az Eger-Honvéd csata.

Az alapszakasz idei utolsó fordulóját december 10-én bonyolítják le, s a téli szünet után február 4-től folytatódik a bajnokság egészen a március 26-i zárásig. A rájátszás első szakaszának játéknapjai: március 31., április 2., április 4., a bajnoki döntőé pedig április 22/23., április 26. és április 29.