Profi boksz

Nem tudom, mit vártak tőlem! - Balzsay a kritikákról

A WBA-címet megnyerő magyar ökölvívó csodálkozott azon, amit az Interneten írogattak a győzelme után, nem érti, mit kellett volna még tennie.

Balzsay Károly a WBA világbajnoka lett

Balzsay Károly megszerezte a WBA nagyközépsúlyú világbajnoki címét: a 31 éves magyar versenyző pénteken az ukrajnai Donyeckben többségi pontozással legyőzte a hazai közönség előtt szereplő Sztaniszlav Kastanovot. Az ökölvívó a Digi Sport Reggeli Start című műsorában nyilatkozott az összecsapásról.

„A taktikánkat előre elterveztük, nagyjából ezt tartani is tudtuk. Amit én elterveztem magamban, azt 70-80%-ban végig is vittem. Boksztudásban azt nem tudtam kihozni magamból, mint amit szerettem volna, meg amit edzéseken mutattam. Csodálkoztam azon, amit az Interneten írogattak, nem tudom mit vártak tőlem, hogy utcahosszal nyerek egy veretlen ukrán ellen Ukrajnában?! Sok lábmunkával és technikai ütéssel készültünk, de ezt megtörte az ellenfél. Onnan elkezdtem iszonyú iramot diktálni, reméltem, hogy idegileg és fizikailag nem fogja ezt bírni, mivel címmeccset még nem bokszolt. Meglepően jól tartotta magát, de az utolsó menetekben már én domináltam. Nem volt füttykoncert a lelátón, mikor elvonultam, mindenki megtapsolt és elismert. Beszakadt a dobhártyám, így sokat nem is hallottam, csendben elbokszolgattam. Éreztem, hogy nagyon szoros lesz, de a bírok is úgy gondolták, hogy én nyertem többet” – fogalmazott Balzsay.

A magyar bokszoló elmondta, reméli, győzelmével segíteni tudott klubjának ahhoz, hogy kilábaljon a válságból.

„Most én vagyok az Universum egyetlen világbajnoka, azt még nem tudom, hogy lesz-e TV-s partner. Azt biztos, hogy nehéz helyzetben van a klub, mert Ruszlan Csagajev is elbukta a vb-címmeccsét. Nem tudom, hogy hány meccsem van még vissza, már elkezdtem a felkészülést a civil életre” – jegyezte meg a 24 győzelemnél járó magyar.