Átigazolás

Luganónak kihívás lesz a PSG-ben futballozni

A Paris Saint-German együttese hivatalosan is bemutatta legújabb játékosát, a Copa América-győztes uruguayi válogatott csapatkapitányát, Diego Luganót. A kőkemény védő a Fererbache alakulatától érkezik a francia fővárosba.

Lugano érkezésével tovább "combosodik" a PSG
A 30 éves védő 2006 óta erősítette a török sztárklubot, de most ötévi szolgálat után elhagyja az isztambuli csapatot, amelyet a bundabotrány miatt kizártak a Bajnokok Ligájából, noha megnyerte hazája bajnokságát.
Lugano nem az első nagy "fogása" a katari tulajdonosi kézbe került PSG-nek, korábban Leonardóéknak többek között sikerült megszerezniük a Palermo argentin csillagát, Javier Pastorét is.

Az uruguayi válogatottal Copa Américát nyerő, tavaly pedig vb-elődöntőt vívó hátvéd három évre írt alá a párizsiakhoz, ahol komoly célokért szeretne küzdeni.

"Nagyon boldog vagyok, hogy végre megérkeztem Párizsba. Most egy új szakasz következik az életemben, nagy örömömre szolgál, hogy egy ilyen ambiciózus klubhoz kerültem. A PSG a francia futball egyik szimbóluma, amely mindig komoly célokért küzd. Nagy kihívás ez számomra"- mondta Lugano a sajtó képviselői előtt megtartott "ankéton".