Edzőkérdés

Csank, Pintér, Szentes vagy más ülhet le a Ferencváros kispadjára?

Az eddig kiábrándítóan szereplő tavalyi bronzérmesnél össznépi edzőkeresés indult, megpróbáltuk összegyüjteni az eddigi találgatásokat.

Csank János harmadszor is?

A Blikk úgy tudja, a Ferencvárosiaknál korábban már kétszer is szerepet vállalt Csank János is jelölt a Ferencváros kispadjára. A szakember már kétszer vezetette a Fradit, 2001-ben bajnokságot is nyert a zöld-fehérekkel.

"Csak konkrétumokkal tudok foglalkozni, márpedig egyelőre senki sem keresett meg az FTC-től - nyilatkozta a bulvárlapnak a tréner.

A szurkolók egy része úgy véli, a Győrben dolgozó Pintér Attila lehetne az ideális megoldás, ő 2004-ben bajnokságot és kupát is nyert Fradival, ám kíméletlen stílusa sokaknak nem tetszett már akkor sem.

Egyes zöld-fehér szurkolói fórumokon egy meglehetősen fura feltételezés is felvetődött, miszerint a Diósgyőrben szakmai igazgatóként ténykedő Szentes Lázár lehet Prukner László utódja. Őt a 2003-as botrányosan véget ért Ferencváros-Debrecen találkozón épp egy zöld-fehér fanatikus rúgta hátba úgy, hogy azonnal elterült a gyepen.

Az is egy lehetséges megoldás, hogy Détári Lajos vezetőedzőként ülhet le a kispadra, szakmai igazgató pedig egy Pro-licenccel rendelkező szakember, akár Bozsik Péter. Ők már a magyar válogatottnál is dolgoztak együtt.

Lipcsei Péter ideális megoldás lehetne, de őt, ahogy Kubatov Gábor klubelnök fogalmazott, nem akarják "megégetni" ezzel a csapattal. Természetesen külföldi jelöltek is felvetődtek, de ez a Ferencváros anyagi lehetőségeit figyelembe véve csak akkor jöhet szóba, ha annak fizetését egy szponzor állja, ahogy Újpesten Leo Beenhakkernél.

Az már biztosnak tűnik, hogy László Csaba nem lesz az FTC edzője, mivel stábját nem tudta volna a klub kifizetni. Így az is valószínű, hogy az új trénernek továbbra is Nagy Tamással és Kakas Lászlóval kell majd együtt dolgoznia.

Az FTC Zrt. ma délután rendkívüli sajtótájékoztatón mutatja be a Ferencváros új vezetőedzőjét.