NB I

A Videoton 25-szörös portugál válogatott védőt igazolt

Marco Caneira eddigi pályafutása során szerepelt többek közt a Sportingban, a Benficaban, a Bordeauxban, és a Valenciaban is.

Caneira örül a lehetőségnek - Fotó: vidi.hu

A 31 éves Caneira a Sporting Lisszabon neveltje, 18 évesen már pályára léphetett a portugál bajnokságban a felnőttek között. Időközben a portugál U-válogatottak meghatározó játékosa lett, 2000-ben pedig az Inter igazolta le az akkor 21 éves játékost. Eddigi pályafutása során szerepelt többek közt a Sportingban, a Benficaban, a Bordeauxban, és a Valenciaban is. A portugál első osztályban 128, a francia első osztályban 65, az olasz első osztályban 22, míg a spanyol első osztályban 46 alkalommal lépett pályára.

Caneira a vidi.hu-nak elmondta, nagyon örül annak, hogy együtt dolgozhat Paulo Sousával, akivel 2002-ben együtt szerepelt a válogatottban is (összesen 25-ször lépett pályára címeres mezben a luzitánoknál). Kedden már Felcsúton együtt fog edzeni a csapattal, célja pedig az, hogy ott olyan teljesítményt nyújtson rendszeresen, hogy minél hamarabb megkapja a lehetőséget arra, hogy bemutatkozhasson az NB I-ben.