Atlétikai vb

A címlap átka elérte Iszinbajevát is

  • Vásárhelyi Tamás

A dél-koreai Teguban zajló atlétikai világbajnokság negyedik napján is pechesen szerepelt az a versenyző, aki felkerült a napi programfüzet címlapjára.

Lassan elkezdhetnek remegni a tegui atlétikai világbajnokság napi műsorfüzetének készítői. Bárkit tettek ugyanis eddig a címlapra, annak a sportolónak balul sikerült a versenye. A világbajnokság első napján a vb-címvédő ausztrál rúdugró, Steven Hooker virított a programfüzet elején, aki érvényes kísérlet nélkül esett ki versenyszáma selejtezőjében. Vasárnap Usain Bolt volt a figyelem középpontjában, aki a 100 méteres síkfutás döntőjében kiugrott, kizárták, így a jamaicai szupersztár sem tudott címet védeni Teguban.

Hétfőn aztán úgy tűnt, hogy megtörik a "műsorfüzet-átok", a kubai 110 gátas Dayron Robles ugyanis elsőként haladt át a célvonalon a döntőben, később azonban kizárták őt, mert az utolsó gát előtt szabálytalanul akadályozta a mellette futó kínai Liu Hsziangot. Kedden az orosz rúdugró, Jelena Iszinbajeva harcolhatott a babonával, aki - társaival ellentétben - legalább helyezéssel tudta zárni versenyszámát. A kétszeres olimpiai bajnok orosz versenyző ugyanakkor 465 centiméteres - egyetlen sikeres - ugrásával csak a hatodik lett, ami számára mindenképpen csalódást jelent.

Kiváncsian várjuk ki lesz a címlapon szerdán, amikor csak egyetlen versenyszámot rendeznek az atlétikai világbajnokságon. A női 20 km-es gyaloglásban azonban nem indul igazi - nemzetközileg is ismert - szupersztár, így még nem tudhatjuk, ezúttal kire hoz rontást a magazin szerkesztőbizottsága. A hátrlévő négy napon szereplők vélhetően érdeklődve veszik majd kézbe a műsorfüzetet.