Futballcipő

Stoplis a jövőből? - Adidas adiPower Predator

Az új szezon kezdetével rengetegen ruháznak be új stoplisra. Ebben a cikkben az idei nyár talán legszenzációsabb futballcipőjét, az adidas adiPower Predatort mutatjuk be.

Az adidas júliusban dobta piacra legújabb fejlesztését, az adiPower Predatort. A tizenegyedik generációs Predator cipő minden elődjénél könnyebb, csupán 230 gramm. Természetesen a cipő részét képezi a jól ismert "Predator-elem", amely egy, a cipő talprészének közepébe fecskendezett szilikon-gumi anyag.

Az elsősorban középpályásoknak fejlesztett új adidast rengeteg sztár tesztelte már, és sokaknak tetszett is annyira, hogy ebben játsszanak az új szezonban. Pár példa: Xavi, Van Persie, Nani, Kaka, Gerrard (és Beckham, akinek külön arany-piros színösszeállítású példányt gyártott az adidas).

A cipőt a szakemberek súly és design tekintetében az adiZerohoz hasonlítják, ám ennél masszívabb cipőről van szó. Az egyik adiZeroból átvett elem például a Sprint Frame külső talpél, ez jelentősen csökkenti a súlyt. A cipő első része a Predatoroknál is használatos, az adidas által egyedileg kikísérletezett Taurus fantázianevű bőrből készült, ám ezúttal minden eddiginél gyorsabban alkalmazkodik a viselő lábformájához, már 20-30 perc után felveszi lábunk alakját, ezen kívül kivételesen puha és hajlékony is.

Az adidas valószínűleg jelezni akarta, hogy drasztikus változtatásokat vittek véghez az adiPower 
esetében, ezért nem a hagyományos piros-fekete, hanem vad kék-neonsárga színösszeállításban kezdték árusítani. 

adiPower Predator

A cipő csupán 20 grammal nehezebb a Nike Mercurial Vapor SuperFly III-nál, ami a Predatorok történetében talán először teszi lehetővé, hogy középpályások és gyors szélsők is ezt válasszák. 

Ahogy az a lenti videóból is látszik, kis súlya ellenére rengeteg energiát vihetünk bele a lövésbe az adiPowerrel, és az oldalsó csíkok barázdáltsága segítségével a labda pontosan arra fog csavarodni, amerre azt elképzeltük a lövés pillanatában. 

A szakemberek szerint az adidas ekkorát utoljára 1998-ban újított az Acceleratorral, és könnyen meglehet, hogy még évek múlva is ez lesz az egyik legnépszerűbb futballcipő. 

Az adiPower Predator már Magyarországon is kapható, ára egyelőre 60.000 HUF körül mozog.

Kapcsoldó cikkünk:
Íme az új szezon legmenőbb futballcsukái