La Liga előzetes

Rangadóval indít az öt védőjét nélkülöző Barcelona

A spanyol bajnokság második fordulójának zárómérkőzésén a címvédő Barcelona a Villarreal együttesét fogadja a Nou Campban. A hazaiaknál gyakorlatilag az egész védelem hiányzik majd, de a Real Madrid "villámrajtja" okán nem hibázhatnak Lionel Messiék sem.

A hétfő este újra a barcelonai támadókon lesz a "teher"
Nem indul "könnyen" az idei bajnoki szezon a katalánok számára, hiszen a pénteki Európai Szuperkupa-döntő után újabb komoly harcifeladat vár rájuk: a Nou Campban fogadják a Villarreal csapatát. Barcelona - Villarreal
08.29. 21.00 TV: Sport1
hatharom-tipp:1


A friss spanyol és európai Szuperkupa-győztes Barcelona az eredmények ismeretében "gyorsan" formába lendült az idei évadra, aminek legújabb áldozata a Villarreal együttese  lehet. A Sárga Tengeralattjáró a negyedik helyet szerezte meg a legutóbbi kiírásban, azonban idén talán nehezebb dolga lesz Juan Carlos Garridónak és csapatának. A "miérteket" elsősorban a játékoskeret gyengülésében kereshetjük: Capdevila és Cazorla távozásával ugyanis két rutinos klasszist veszített a Villarreal. A nyári átigazolási időszak legnagyobb sikere kétségtelenül az lehet a számukra, hogy sikerült megtartani az olasz válogatott támadó Guiseppe Rossit és a brazil Nilmart is. Garrido mester a hétfő esti találkozón nem számolhat Ángelre, Gasparra valamint Cesar Sanchézre, de az ő hiányukban is nagy küzdelemre késztetheti a címvédő csapatát az előző szezon negyedik helyezettje.

Főleg annak tükrében, hogy Pep Guardiolának igen komoly fejtörtést okozhat, hogy gyakorlatilag a komplett védelem hiányzik majd hétfő este: Puyol, Piqué, Maxwell és Adriano sérülés, Dani Alves pedig eltiltás miatt nem léphet pályára. Védőként is bevethető játékos csak Abidal és Fontas maradt az első keretben.

A "rögtönzött" hátsó alakzat miatt nehéz mérkőzés várhat tehát a Barcelona csapatára, de talán a világklasszis támadók kihúzhatják a "bajból" a gránátvörös-kékeket.