La Liga

A Barcelona megsemmisítette a Villarrealt

Messi duplázott, Thiago Alcantara két gólpasszt adott

A spanyol bajnokság "második" fordulójának záró találkozóján a címvédő Barcelona hazai pályán valósággal lemosta a pályáról a Bajnokok Ligája-résztvevő Villarreal csapatát. A katalánoknál betalált Alexis és Fabregas is, Thiago Alcantara két asszisztot, Lionel Messi pedig két gól jegyezhetett fel.

Messiék lemosták a Villarrealt

A forduló rangadójának ígérkezett a két együttes randevúja, de végül a nagy izgalmak elmaradtak, a Barcelona szenzációs támadójátékának köszönhetően kitütötte a tavalyi negyedik Sárga Tengeralattjárót.

Rögtön a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést Pep Guardiola csapata, amely a sok sérülés miatt szinte soha nem látott felállásban lépett pályára. Az első gólra a 25. percig kellett várni, ekkor ugyanis Thiago Alcantara révén megszerezte a vezetést hazai gárda: a 20 éves középpályás a kezdőkörből indult meg a vendégek kapuja felé, és mivel nem "fogadta" egyetlen sárgamezes védő sem, mintegy 17 méterről a jobb alsó sarokba rúgta a labdát (1-0).


Az első félidő végéhez érve Lionel Messi ugratta ki remekül a pénteki Európai Szuperkupa-döntőn betaláló Cesc Fabregast, aki miután kilépett a védők közül, a kapus mellett elhúzva az üres kapuba passzolt (2-0).


A fordulás után ott folytatta a címvédő, ahol az első 45 perc végén abbahagyta. A Nou Campban debütáló Alexis Sanchéz góljával már háromra növelte előnyét a Barcelona: a chileit Alcantara ugratta ki remek ütemben, aki miután senkitől sem zavartatva begyalogolt a tizenhatoson belülre, okosan lőtte ki a bal alsó sarkot (3-0).


A harmadik gól után teljesen szétesett a Villarreal: nem sokkal Sanchéz gólja után, az 53. percben Iniesta Fabregasszal kényszerítőzött, majd nagyszerű ritmusban tette Messi elé, aki a második gólhoz hasonló módon fejezte be az akciót (4-0). Az argentin zseninek ez volt a 100. gólja a Nou Camp zöld gyepén.


A mérkőzésen gyakorlatilag végig az történt, amit a katalánok akartak, és ennek nem is lehetett más a vége, mint egy újabb hazai találat: egy remek összjáték után Messi tette ki Thiago Alcantarának a labdát, aki azonnal "becenterezte" a játékszert az Aranylabdásnak, az argentinnak pedig gyerekjáték volt a hálóba juttatni közelről a labdát (5-0). 

A Barcelona tehát "követte" a Real Madridot, és a nagy riválishoz hasonlóan alaposan "helybenhagyta" aktuális ellenfelét. Gyakorlatilag az első mérkőzések alapján kijelenthető: a két gigász abszolút egyeduralkodásáról szól majd a Primera División idei szezonja.

Primera División 2. forduló *
Barcelona - Villareal 5-0 (2-0)
Barcelona, Nou Camp, 75.000 néző V: Álvarez
Barcelona: V. Valdés - Macherano, Busquets, Abidal, - Keita - Fabregas (Dos Santos 70.), Iniesta (Xavi 55.) - Messi, Alexis, Pedro (Villa 67.) Vezetőedző: Josep Guardiola
Villarreal: Lopéz - Zapata, Gonzalo,Musacchio - Oriol, Marchena, Bruno, Borja (Camunas 49.) - Cani (Wakaso 58.) , Rossi, Nilmar (Senna 55.) Vezetőedző: Juan Carlos Garrido
Gólszerzők: Thiago 25., Fabregas 45., A. Sánchez 48., Messi 51., 74.
* Az első fordulót a játékosok sztrájkja miatt későbbi időpontra halasztották. 

 

Primera División
2. forduló
Sevilla-Málaga 2-1 (2-0)
gólszerzők: Negredo (2., 26.), illetve Cazorla (81.)
Real Zaragoza-Real Madrid 0-6 (0-2)
gólszerők: Ronaldo (24., 71., 87.), Marcelo (28.), Xabi Alonso (64.), Kaká (82.)
Real Mallorca-Espanyol 1-0 (0-0)
gólszerzők: De Guzman (62.)
Getafe-Levante 1-1 (0-0)
gólszerzők: Fedor (62.), illetve Juanlu (77.)
Athletic Bilbao-Rayo Vallecano 1-1 (0-0)
gólszerzők: Iturraspe (56.), illetve Movilla (62.)
Atlético Madrid-Osasuna 0-0
szombaton játszották:
Valencia-Racing Santander 4-3 (1-2)
gólszerzők: Soldado (2., 88., 90.), Rami (58.), illetve Soldado (7., öngól), Acosta (14.), Gonzalez (56.)
Sporting Gijón-Real Sociedad 1-2 (0-1)
gólszerzők: de las Cuevas (68., 11-esből), illetve Agirretxe (35., 65.)
piros lap: Lora (90.), illetve Martinez (68.)
Granada-Real Betis 0-1 (0-0)
gólszerzők: Castro (88.)