Belga Nagydíj

Spa előzésbarát, ez az esélyünk - Alonso

Csak a nyolcadik helyről indulhat Fernando Alonso a vasárnapi Belga Nagydíjon, így pedig nagyon messze került tőle a világbajnoki címért való küzdelemben létfontosságúnak kikiáltott győzelem. A spanyol mégis úgy véli, nincs még lefutva minden.

Alonso, 2011, Belga Nagydíj

Alonso úgy véli, a spái pálya kellően előzésbarát ahhoz, hogy sokat előre lehessen lépni rajta ráadásul azt sem tudni, szárazon melyik csapat autójának fekszik leginkább az aszfaltcsík.

„Nyilvánvaló, hogy ezen a pályán aztán van hely az előzésre. Van egy hosszú egyenes az Eau Rouge után, ott a DRS-st is bevethetjük. Ha gyorsak leszünk holnap, akkor van esélyünk, ám senki sem tudja, hogy ki, mennyire versenyképes jelenleg, mert nem tettünk meg elég kört az edzéseken és az időmérőn sem. A holnapi nap egy nagy kérdőjel mindenki számára. Reméljük, hogy elég jók vagyunk ahhoz, hogy az élen harcolhassunk.”

„A legtöbb top csapat száraz beállítást használt, mivel holnapra száraz időt várunk. Ebben reménykedünk és egy jó versenyt várunk.” – mondta Alonso az időmérő edzés után.