Belga Nagydíj

Schumacher a megspórolt gumikban bízik

Az utolsó helyről vághat neki a vasárnapi Belga Nagydíjnak a hétszeres világbajnok Michael Schumacher – öröm az ürömben, hogy több garnitúra gumit is megspórolt a futamra.

Schumacher 20 éves évfordulót ünnepel

Nem jól alakult a szombati időmérő edzés Michael Schumacher számára: egyetlen mért kört sem tudott megtenni, hiszen már másfél perccel az edzés megkezdése után kiesett a jobb hátsó kereke és összetörte a Mercedest.

„Persze, hogy nem ilyen hétvégére számítottam, három keréken nem egyszerű vezetni, bár Spában egyszer már azt is kipróbáltam" – utalt viccesen az 1998-as Nagydíjon Coultharddal való ütközésére Schumacher.

Komolyra fordítva a szót: ez elfogadhatatlan hiba. Ennek ellenére nem tudunk mit tenni, mindenki a legjobb tudása szerint dolgozik, de becsúsznak néha hibák. Ki kell küszöbölnünk őket.”

Schumacher először nem tudta a kicsúszás okát, ezért kért elnézést csapatától a rádióban, ám mikor meglátta az elkóborolt kereket a bukótérben világossá vált számára, hogy vesztét anyaghiba okozhatta, semmi más.

„Egy pozitív oldala még mindig van az egésznek: több friss szett gumim maradt holnapra” – fejezte be mondandóját a német, némi iróniával, hiszen a holnapi futamra száraz időjárást jósolnak, slick gumi pedig eddig senkinek sem fogyott túl sok a hétvégén.