Premier League

Nasri gólpasszaival, Dzeko négy góljával a City elintézte a Tottenhamet

Fölényes győzelmet aratott a Manchester City a Tottenham Hotspur otthonában a Premier League 3. fordulójában. Edin Dzeko mesterhármast szerzett és Kun Agüero is eredményes volt, de a friss igazolás Samir Nasrinak is nagy szerepe volt a győzelemben, hiszen gólpasszokat adott.

Az első fordulót kihagyó, de azóta a Manchester Unitedtől simán kikapó Tottenham kezdte jobban a mérkőzést, csak épp a helyzeteiket nem tudták belőni a hazaiak. Van der Vaart a tizenhatoson kívülről akcióból, majd szabadrúgásból is leadott egy-egy szép lövést, de Hart mindkétszer a helyén volt, és védeni tudott. A két kísérlet között a másik oldalon David Silva is próbálkozott, de Friedel is leért a bal alsóra. A 26. percben Bale is megszerezhette volna a Spursnek, de hiába találta egyedül a jobbról érkező remek beadás az ötös bal sarkánál, estében a nézőtérre bombázott.

Edin Dzeko, Yaya Touré és David Silva ünneplik a Manchester City gólját Brad Friedel és Dawson mellett a Tottenham ellen a White Heart Lane-en Londonban a Premier League-ben 2011 augusztusában

Az első gólt a 34. perc hozta, amikor Nasri a bal oldalról adott be, Dzeko pedig a talpával a kapuba kotorta a labdát. (0-1)

Nem sokkal később egyenlíthettek volna a hazaiak, Bale ezúttal fantasztikusan találta el a labdát teli rüszttel a bal szélen, a kőkemény beadást azonban a berepülő Crouch mellé fejelte. Egy perccel később Dzeko megint pontosabb volt: megint Nasritól jött a beadás, és a balra mozgó Friedel mellett a bosnyák visszafejelte a labdát a kapu jobb oldalába. (0-2)

A csatár a második félidő elején már mesterháramasnál járt, ezúttal Yaya Touré passzából volt eredményes. (0-3) A 60. percben vált igazán naggyá a vendégek előnye, amikor Agüero a tizenhatoson belül simán lefutotta a labdával Dawsont, majd Friedel füle mellett bombázott a rövid oldalra. (0-4)

A hátul többször is leszereplő Kaboul előre húzódva a 68. percben szépített (Defoe lesen zavarta Hartot)(1-4), de igazi esélye már nem volt a Tottenhamnek, hogy visszajöjjön a meccsbe. Azután meg főleg nem, hogy van der Vaart combsérülés miatt lesántikált, és nem volt már cserelehetősége a hazai csapatnak.

Az utolsó percben aztán Dzeko az addig is remek teljesítményére feltette a koronát: a tizenhatosról ballal a jobb felső sarokba tekert. (1-5)

A Tottenham tehát két rangadón két vereséggel kezdte a szezont, és ezzel valószínűleg ki is szállt a bajnoki címért folyó versenyből, míg a Manchester City három találkozón három győzelmet aratott.

A másik délutáni mérkőzésen a Newcastle Leon Best két góljával nyert a Fulham ellen, amelyben csak Clint Dempsey volt eredménye a hajrában. A vesztes csapatban Somogyi Csaba nem került a keretbe.

Premier League
3. forduló
Tottenham Hotspur-Manchester City 1-4 (0-2)
gólszerzők: Dzeko (34., 41., 55., 90+3.), Agüero (60.), illetve Kaboul (68.)
Newcastle-Fulham 2-1 (0-0)
gólszerzők: Best (48., 66.), illetve Dempsey (88.)
szombaton játszották:
FC Liverpool-Bolton Wanderers 3-1 (1-0)
gólszerzők: Henderson (15.), Skrtel (52.), Adam (53.), illetve Klasnic (92.)
Chelsea-Norwich City 3-1 (1-0)
gólszerzők: Bosingwa (6.), Lampard (82., 11-esből), Mata (101.), illetve Holt (63.)
kiállítva: Ruddy (81., Norwich)
Blackburn Rovers-Everton 0-1 (0-0)
gólszerzők: Arteta (90., 11-esből)
Swansea City-Sunderland 0-0
 
Aston Villa-Wolverhampton Wanderers 0-0
Wigan Athletic-Queens Park Rangers 2-0 (1-0)
gólszerző: Di Santo (41., 66.)