Atlétikai vb

Borcsin megvédte címét 20 km-es gyaloglásban

  • VNA

A tegui atlétikai világbajnokság második napjának délelőtti programjában egy aranyérmet osztottak ki, amely az orosz Valerij Borcsin nyakába került.

A férfi 20 km-es gyaloglásban címvédésre került sor vasárnap hajnalban, hiszen a tegui világbajnokság első vasárnapi döntőjében az orosz Valerij Borcsin győzött. A 25 esztendős orosz gyalogló 15 km-nél ment el a riválisaitól és végül 1 óra 19 perc 56 másodperces időeredményével győzött honfitársa, Vlagyimir Kanajkin előtt. A 2008-as olimpián győztes Borcsin győzelmét nem igazán fenyegette senki, a fiatal orosz gyalogló az utóbbi időszakban verhetetlennek tűnik. Kanajkin 31 másodperces hátránnyal ért be a célba másodikként, míg a bronzérem az idei legjobbját gyalogló kolumbiai Luis Fernando Lopezé lett, aki ezzel országa első érmét szerezte az atlétikai világbajnokságok történetében. Lopez két éve Berlinben az ötödik helyen végzett ebben a számban, most viszont érem lett a jutalma.

A világ idei legjobb 20km-es eredményével Teguba érkező kínai Wang Zhen ezúttal nem tudott felkerülni a dobogóra, aki ugyan sokáig az élen ment Borcsinnal, de a hajrában elfáradt  és végül a negyedik helyen végzett. A párás időjárásban rendezett verseny elején a japán Yusuke Suzuki és az olasz Giorgio Rubino diktálta a tempót, sőt el is ment a főmezőnytől, de végül előbbi csak a nyolcadik helyen zárta a versenyt, utóbbi pedig a 11 km-nél a kizárás sorsára jutott.

Férfi 20 km-es gyaloglás
1. Valerij Borcsin (orosz) 1:19.56 
2. Vladimir Kanajkin (orosz) 1:20:27
3. Luis Fernando López (kolumbiai) 1:20.38
4. Csen Wang (kínai) 1:20.54
5. Sztaniszlav Emeljanov (orosz) 1:21.11
6. Kim Hjunsub (dél-koreai) 1:21:17