Premier League előzetes

Angol szupervasárnap két rangadóval

Vasárnap Manchester United-Arsenal csúcsderbi következik az angol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában, amin a Vörös Ördögök az esélyesei a találkozónak. A Samir Nasrival megerősödött Manchester City következő áldozata a Tottenham Hotspur lehet.

Rooney ismét az Arsenal ellen bizonyíthat - Fotó: AFP

Newcastle United-Fulham 14:00
Hathárom tipp: X
Joey Barton eladásával megnyílt az út Dan Gosling és Sylvain Marveaux előtt a Newcastle-ben, akik szombaton máris bizonyíthatnak a Fulham ellen. A vendégeknél  a Romától érkezett, az Európa Ligában megsérült John-Arne Riise a nagy hiányzó. A csapatok általában szoros meccseket játszanak egymással (tavaly 0-0, 0-1, összesen pedig 26-24 a győzelmi mérleg a Szarkák javára), most is erre lehet számítani.

Tottenham Hotspur-Manchester City 14:30
Hathárom tipp: 2
Az Old Traffordon súlyos vereségbe beleszaladt Tottenham Hotspurre ezúttal a másik manchesteri alakulat vár a szintén százszázalékos City személyében, de legalább a közönség őket fogja támogatni. Ez tavaly óriási lökést adott a londoniaknak, akik mindössze egyszer kaptak ki az egész tavalyi bajnokság folyamán a White Hart Lane-en. Harry Redknapp menedzser elmondása szerint Luka Modric marad és pályára is lép vasárnap, „visszatérése” pedig nagyot lendíthet a csapat United elleni erőtlen játékán. Az éppen a kékmezesektől vásárolt Emmanuel Adebayor viszont kölcsönszerződése miatt csak néző lesz a rangadón. A másik oldalon várhatóan csereként debütálhat az Arsenaltól elhozott Samir Nasri. Roberto Mancini kellemes gondokkal „küzd”, csak Nigel de Jong hiányzik a 448 millió eurót érő szuperkeretéből. Ezért kell vigyáznia a Tottenhamnek, mert ez a City már nem a tavalyi City.

West Bromwich Albion-Stoke City 16:00
Hathárom tipp: X
Vereségre ritkán lehet büszkének lenni, de nem túlzás kijelenteni, hogy a West Brom a Manchester United és a Chelsea ellen sem érdemelt nulla pontot. A harmadik kör látszatra egyszerűbb, valójában újabb nehéz mérkőzést hoz, hiszen az igazi kemény angolos futballt játszó, masszív Stoke Cityt fogadja. Ami a birminghamieket segítheti, hogy az ellenfél csütörtökön még az Európa Ligában szerepelt (simán ejtette ki a svájci Thunt). A hazaiaknál Gera Zoltán továbbra is sérült, Fülöp Márton padozni fog.

Manchester United-Arsenal 17:00
Hathárom tipp: 1
A Manchester United két győzelemmel kezdte a szezont, és a West Bromwich ellen még nem látszott igazán (2-1), de a Tottenham ellen annál inkább (3-0), hogy hol tart Sir Alex Ferguson a generációváltással. A jelek szerint kitűnően. Fel sem tűnt, hogy a tavalyi alapcsapatból hétfőn sérülés miatt Rio Ferdinand és Nemanja Vidics sem játszott, Paul Scholes visszavonult, valamint Ryan Giggs és Javier Hernández is csak pár percet kapott. Phil Jones, Johnny Evans és Chris Smalling „lenullázta” a Spurs veszélyes támadósorát, Tom Cleverley kitűnően szervezett, és Danny Welbeck góllal és gólpasszal bizonyított.   

Aki temette az Arsenalt, az csattanós választ kapott szerdán Udinében. Az Ágyúsok két távozó sztárjuk és több sérült nélkül bizonyítottak az Udinese ellen a Bajnokok Ligája rájátszásában a csapatot lesajnálóknak (2-1), ráadásul a Liverpool elleni fájó vereség után. A szurkolóknak ugyanakkor továbbra is nehezen emészthető, hogy az anyagi fedezet (60 millió euró körül kaptak Fabregasért és Nasriért) meglenne az erősítésekre, az idén is csak a távozók oldalán volt nagy név, igaz, még nem zárt be az átigazolási piac. A hazaiaknál visszatérhet Darren Fletcher és Ferdinand, de továbbra is sérült Vidics. Kérdés, hogy Sir Alex az immár teljesen egészséges Hernández vagy az új szezonban teljes bizalmat élvező Welbeck kezd-e Wayne Rooney oldalán. Az Arsenalnál már nem újdonság a sok hiányzó, Jack Wilshere, Abou Diaby, Kieran Gibbs, Laurent Koscielny, Sebastien Squillacy sérült, Gervinho és Alex Song eltiltott. Egy éve Pak Dzsi-Szung, tavasszal Aaron Ramsey gólja döntött. Az előjelek most hazai sikert sejtetnek.