Belga Nagydíj

Új bizonyíték Hamilton ügyében

  • Kele János

Korán mondtam ítéletet Hamilton ügyében, sajnos be kell ismernem – ám gond egy szál se, a bíróság is van, hogy perújrafelvételt húz meg, ha előkerül egy új bizonyíték.

Mi most éppen valami hasonlóval próbálkozunk, persze csak azután, hogy elnézését kérjük Hamiltonnak, akiről rövid úton bebizonyosodott, hogy igazából nem volt teljesen idegbeteg, csak egyszer legyintett rá a rakoncátlankodó Maldonadóra, az meg ugye ebben a sportban benne van. Az interjún látott sejtelmes mosoly is csak a játék részeként funkcionált, Hamilton ugyanis tisztában volt azzal, hogy a világ nagy része őt hibáztatja a balesetért – jobb viszont nem jutott eszébe, a négeres kártyát már nem lehet még egyszer előhúzni…

 

No, de komolyra fordítva a szót: a belső kamerás felvételeken egyértelműen látszik, Hamilton a második veszélyes szituációnál nem mozdul el Maldonado irányába, egyszerűen halad az íven – a venezuelai azonban kiegyenesíti azt, ezért koccannak össze. Az, hogy ez a külső kameraállásból másképpen látszik, csupán optikai csalódás, mely becsapott minket is, meg még jó pár másik szakértőt a Cirkusz világából (gondolok én itt például a Twitterén szintén elhamarkodottan véleményt hirdető James Allenre). Sebaj, hála Istennek van egy hibátlan versenybíróságunk, akiket már külön cikkben is méltattunk, és most a gyakorlatban is bizonyították, lehet bennük bízni.

Mégegyszer tehát a lényeg: Hamilton csak legyezett, Maldonado viszont ütközést okozott, következésképpen teljesen jogos a figyelmeztetés – öt helyes rajtbüntetés arány alkalmazása.