Cselgáncs-vb

Hadfi, Farkas és Bor is továbbjutott

  • MTI

Remekül kezdtek a magyarok a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság egyéni küzdelmeinek szombati zárónapján: a 100 kg-os Hadfi Dániel és Farkas Bálint, illetve a +100 kg-os Bor Barna is bejutott a 32 közé.

Hadfi, a Honvéd Európa-bajnoka és vb-harmadikja első mérkőzésén Adil Fikrivel találkozott, és mivel a marokkóit kétszer, őt pedig egyszer intették, jukóval nyert. Súlycsoport- és klubtársa, Farkas szintén figyelmeztetésekkel bizonyult jobbnak 3-1-re a kameruni Tchiengang Mbakommal szemben, és vazaarival győzött. A folytatásban mindkettejüknek nehezebb dolga lesz: Hadfi a szintén vb-bronzérmes, hazai közönség előtt szereplő Thierry Fabre-ral, míg Farkas a kétszeres vb-harmadik kubai Oreydis Despaigne-nyel találkozik.

A legnehezebbeknél a paksi Bor az Amerikai Szamoáról érkezett Anthony Liuval csapott össze, akit gyorsan elintézett: bő egy perc elteltével vazaarit érően eldobta csaknem egy fejjel kisebb ellenfelét, majd rögtön leszorította, és 20 másodperccel később a második vazaarira már ippont kapott. A 32 között a kétszeres Eb-ezüstérmes Borra a dél-amerikai bajnokságokon eddig 14 érmet gyűjtött argentin Orlando Baccino vár.