Cselgáncs-vb

Hadfi és Farkas búcsúzott, elúszhat az olimpia

  • MTI

A 100 kg-os Hadfi Dániel és Farkas Bálint búcsúzott, a +100 kilós Bor Barna viszont bejutott a 16 közé a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság egyéni küzdelmeinek szombati zárónapján.

Hadfi, a Honvéd Európa-bajnoka és vb-harmadikja a marokkói Adil Fikri után a szintén vb-bronzérmes, hazai közönség előtt szereplő Thierry Fabre-ral találkozott, a mérkőzés 2:16 perc elteltével dőlt el, amikor a francia egy dobásra vazaarit kapott. A hátralévő időben Hadfi már nem talált fogást ellenfelén.
Edzője, Toncs Péter csalódottan összegzett az MTI-nek:
"Sajnos az történt, amitől tartottam, nincs meg az a technikája, amivel behúzhatná a meccseket. Nincsenek jó kilátásai az olimpiára."

Hadfi súlycsoport- és klubtársa, Farkas a kameruni Tchiengang Mbakom után a kétszeres vb-harmadik kubai Oreydis Despaigne-nyel nézett farkasszemet. A csata mindössze két intést hozott, mindkét alkalommal a magyart figyelmeztette a bíró, így a karibi dzsúdós jukóval nyert.

A legnehezebbeknél a paksi Borra az Amerikai Szamoáról érkezett Anthony Liu után, a 32 között a dél-amerikai bajnokságokon eddig 14 érmet gyűjtött argentin Orlando Baccino várt. A 40 (!) éves rivális minimális ellenállást sem fejtett ki, folyamatosan hátrált és bontotta a fogást, ezért a bíró háromszor figyelmeztette, így két perc elteltével Bor már vazaarival vezetett. Végül a magyar "nehézfiú" leszorítással kombinált fojtással vetett véget a küzdelemnek, a veterán argentin gyorsan "lekopogta" az akciót. Bor a nyolcaddöntőben a szlovén Matjaz Cerajjal találkozik, akit megvert eddigi két meccsükön.