Bundesliga

Gomez-tripla 'Lauternben, hétgólos őrület Hamburgban

A Bayern München félgőzzel is legyőzte idegenben a gyenge Kaiserslauternt, a Werder hátrányból fordított Hoffenheimban, a Köln kétszer állt fel vert helyzetből és nyert Hamburgban, a Wolfsburg megint padlózott, ezúttal Freiburgban a Bundesliga negyedik fordulójában.

Kaiserslautern-Bayern München

A Bajorok nekiszaladtak a 'Lauternnek, a második percben egy szabadrúgás után Trappnak rögtön kettőt is kellett védenie, majd kicsivel később van Buyten fejesét is hárítania kellett. A 9. percben Lahm remekül ment keresztül a hazai védelmen, miután Müllerrel kényszerítőzött a tizenhatos vonalán, de egyedül a kapussal szemben a bal kapufa mellé belsőzött.

Amilyen lendületes volt a kezdés, olyan unalmas a folytatás. A hazaiak visszaálltak, a Bayern pedig nem tudott mit kezdeni a tömörülő ellenféllel. Perceken keresztül a védők adogaták egymásnak és Neuernek a labdát - nem meglepő, hogy a közönség füttyszóval reagált.

Még hangosabb lett a füttyszó, miután a 37. percben a játékvezető Rodnei kezezése miatt tizenegyest ítélt. Trapp eldőlt a jobb oldalra, így nem volt esélye, hogy kifogja Gomez egyébként nem túl jól elvégzett büntetőjét. (0-1)

A Kaiserslautern könnyen egyenlíthetett volna, miután egy kifutásnál elcsúszott a tizenhatoson. Szerencséjére Tiffert nem lőtt azonnal az üres kapujára, Shechter pedig lesen maradt.

Mario Gomez és Thomas Müller ünneplik Gomez harmadik gólját a Kaiserslautern-Bayern München mérkőzésen Kaiserlslauternben 2011 augusztusában

A második játékrészt a Bayern megint jól kezdte, de megint csak egy tizenegyes után tudtak gólt szerezni. Konkrétan nem a tizenegyesből, mert Gomez lövését ezúttal kivédte Trapp, de a kipattanót bebelsőzte a csatár. (0-2)

A 69. percben aztán Gomez idei első mesterhármasa is meglett: Müller az alapvonalról passzolt neki, ő pedig a labdaátvétel után tizenegy méterről lőtt a kapuba. (0-3)

A gyenkécske hazai csapat nem sokat tudott kezdeni a háromgólos hátránnyal, a Bayern pedig nem akart, így ha Ilicevic nem állíttatta volna ki magát az utolsó percben, eseménytelen lett volna a hajrá.

Győzelmükkel a Bajorok a tabella élére ugrottak, igaz, az eddigi éllovas Hannover és Mönchengladbach csak vasárnap lépnek pályára.

Freiburg-Wolfsburg

A múlt héten látványosan összeomló Farkasok ezúttal sem kezdtek jól, és a 30. percben hátrányba is kerültek: Barth fejelt Benaglio kapujába Schuster szabadrúgása után. (1-0)

A vendégvédők ezt követően az első félidő hajrájában végignézték, ahogy Jendrisek a tizenhatoson belül labdát kapott a jobb oldalról, és a tizenegyespont környékéről laposan a hálóba lőtt. (2-0)

A Freiburg a harmadik gólját is megszerezte a második játékrészben (3-0), elmondhatjuk tehát, hogy a Wolfsburg szörnyen kezdte a szezont annak ellenére, hogy az első találkozóján 3-0-ra nyert - azóta ugyanis háromszor kikapott. Felix Magath-nak tehát egyelőre nem sikerült összeraknia ezt a csapatot (sem). Lehet, hogy oda a mester varázsereje?

Hamburg-Köln

A 10. percben a hazaiak tizenegyeshez jutottak - a visszajátszások alapján teljesen jogtalanul, mert Geromel teljesen tisztán elemelte Aogo elől a labdát, ő pedig nekiszaladt. A büntetőt mindenesetre Petric precízen a jobb alsóba lőtte. (1-0)

A Kecskések gyorsan válaszoltak Chihi révén. A marokkói származású játékos egyedül érkezett a jobb oldalon, miután balról Peszko mindenki mellett begurította a labdát, és a kapu torkában nem hibázott. (1-1)

A Köln a második félidő elején a vezetést is meg tudta szerezni házi gólgyárosának, Novakovicnak köszönhetően (1-2), de a HSV később három perc alatt fordított. Az 59. minutumban Rajkovic érkezett a legjobb ütemben, miután egy szabadrúgást követő fejes után a kapufáról kifelé pattant a labda (2-2) majd Szon egy lövőcsel után ballal tekert Varvodic kapujába a tizenegyespont magasságából (3-2).

A meccs azonban ezzel nem ért véget, a hajrában ugyanis Clemes teljesen egyedül érkezett egy szögletre, a lábak között gólt szerzett, és ezzel 3-3-ra alakította az állást. Ráadásul az újabb fordítás is összejött a vendégeknek: egy szabadrúgásból érkező beívelésnél Drobny csak pár méterre tudta elütni a labdát, McKenna pedig az üresen maradt kapuba passzolt. (3-4)

Újabb fordulat már nem volt, így a Köln első győzelmével ellépett az utolsó helyről, ahova épp a Hamburg csúszott le.

Hoffenheim-Werder Bremen

Hoffenheimban bő félóra után fogtak hozzá a csapatok a gólgyártáshoz, akkor azonban gyorsan lőttek egyet-egyet. Előbb Firmino fordult le szépen a jobb oldalon, és laposan a hosszú alsóba gurított (1-0), majd Arnautovic pöccintett bele a felé előreívelt labdába, miután Vorsah alászaladt, ez pedig elég volt ahhoz, hogy Starke mellett a hálóba találjon. (1-1)

A második játékrészben a Racing Santandertől való visszatérése óta igen motivált és eredményes Rosenberg megint betalált, és ezzel a Brémaiak 2-1-re megnyerték a mérkőzést, és tapadnak a Bayern Münchenre.

Nürnberg-Augsburg

A két csapat sokáig gyűrte egymást, de a 75. percben a labdát többet birtokló helyzeteket kialakító, ugyanakkor pontatlan Nürnberg nagy nehezen megszerezte a mérkőzés egyetlen gólját Essweinnek köszönhetően. (1-0)

Bundesliga
4. forduló
Kaiserslautern-Bayern München 0-3 (0-1)
gólszerző: Gomez (37., 55., 69.)
kiállítva: Ilicevic
Hamburg-Köln 3-4 (1-1)
gólszerzők: Petric (11.), Rajkovic (59.), Szon (62.), illetve Chihi (21.), Novakovic (49.), Clemens (84.), McKenna (88.)
Hoffenheim-Werder Bremen 1-2 (1-1)
gólszerzők: Firmino (37.), illetve Arnautovic (38.), Rosenberg (83.)
Nürnberg-Augsburg 1-0 (0-0)
gólszerző: Esswein (75.)
Freiburg-Wolfsburg 3-0 (2-0)
gólszerzők: Barth (30.), Jendrisek (40.), Makiadi (59.)